Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Balıkesir'de Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ülke genelinde 226 hastanenin inşaatını başlattıklarını, devam ettiğini belirterek, "36 bin yatak kapasiteli 226 hastanenin inşaatının devam ettiği Cumhuriyet döneminde başka bir dönem yok. Bu hastaneler 2 yıl içinde milletin hizmetine girecek" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ülke genelinde 226 hastanenin inşaatını başlattıklarını, devam ettiğini belirterek, "36 bin yatak kapasiteli 226 hastanenin inşaatının devam ettiği Cumhuriyet döneminde başka bir dönem yok. Bu hastaneler 2 yıl içinde milletin hizmetine girecek" dedi.

Müezzinoğlu, 25 yataklı yapılacak Havran Devlet Hastanesinin temel atma töreninde, konuşmasına AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu'na alkış isteyerek başladı.

Bir yıldır "Havran'a hastane" diyen Aydınlıoğlu'nun girişimleriyle, yakın ilçede hastane olmasına rağmen 25 yataklı modern bir hastane inşa etmeye karar verdiklerini ifade eden Müezzinoğlu, hastanenin şubat ayında teslim edilmesinin ve mart ayında hizmete girmesinin planlandığını söyledi.

AK Parti kadroları olarak, başta bugünün Cumhurbaşkanı olan kurucu genel başkanlarının sağlığı birinci planda tuttuğunu dile getiren Müezzinoğlu, sağlık alanında dünyanın gıptayla baktığı, zaman zaman anlamakta zorlandığı hizmetleri sunduklarını aktardı.

Son 12 yılda sağlık alanında sessiz devrimleri başaran parti olduklarını vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Birileri hastane kapıları önünde süründürüyor, inim inim inletiyorlardı. Elinde vizite kağıdı dolan babam dolan. Arkası görünmeyen hafif açılmış pencereden evrağı uzatırsın, ilacını beklerdin. Otobanlar, duble yollar, tüp geçitler, havaalanları yaptık. Almanya'da, İngiltere'de olanın daha güzelinin, gelişmişinin peşinde koşuyoruz. 226 hastanenin inşaatını başlattık devam ediyor bitmek üzere. 36 bin yatak kapasiteli 226 hastanenin inşaatının devam ettiği cumhuriyet döneminde başka bir dönem yok. Bu hastaneler 2 yıl içinde milletin hizmetine girecek. 26 bin yatak kapasiteli özel hastaneler de yapılıyor. Toplamda 60 binin üzerinde yatak kapasiteli hastaneler AK Parti döneminde hizmete giriyor."

Müezzinoğlu, seçim atmosferinde bulunulduğunu anımsatarak, "Yine birileri çıktı cır cır cırlıyor, ağustos böceği gibi. Milletin kafasını karıştırmaya çalışıyor" ifadesini kullandı.

Siyasi istikrarın gücüyle, ekonominin kalkınmayla eserler bırakacakları dönemlerin önlerinde olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, "Atatürk'ün gölgesine yan gelip yatıyorsunuz, kullanıyorsunuz geçiniyorsunuz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, millete inanarak, güvenerek, milletle beraber cumhuriyeti kurmuş. Onun gölgesine yan gelip, yatarak olmaz. Muasır medeniyetler seviyesinin üzerinde bir hedef koymuş. O hedefe yatarak gidilmez. Alın teri beyin teri dökeceksin" dedi.

Müezzinoğlu, 12 yıl önce ambulans bulunamadığını belirterek, "Ambulans bulsan bile 'mazotunu doldurursan hastanı alırız' diyorlardı. Bugün vızır vızır ambulanslar var. Ambulans helikopterlerimiz, uçaklarımız var. Bu cırcır böcekleri, gelse mazotunu koyabilirler mi?" diye konuştu.

Ayvalık Devlet Hastanesi ziyareti

Daha sonra Ayvalık Devlet Hastanesini ziyaret eden Müezzinoğlu, buradaki konuşmasında, sağlık alanında özellikle sağlık çalışanlarıyla, Türkiye'de dünyanın gıptayla baktığı sesiz sağlık hizmeti devrimini başardıklarını söyledi.

Yapmaları gereken çok iş olduğunu, bunun birlik beraberlik içinde gerçekleştirileceğini ifade eden Müezzinoğlu, ayrıştıran, çatıştıran anlayışla olmamasının önemine dikkati çekti.

Birilerinin ayrıştırmak, çatıştırmak için birçok tuzaklar kurabileceğini dile getiren Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Millet kendisiyle yürüyenlerle çok başarılara imza attı. 12 yıldır başarılar, milletin verdiği güçlü destekle bugünlere geldi. Daha iyilerini inşallah başaracağız. 7 Haziran seçimleri demokrasi için, insan hak ve özgürlükleri için, muasır medeniyet hedefine yürümek için bir vesiledir. Ambulans helikopter ve uçaklarımızı, bu milletin hizmetine sunmak, namerde muhtaç etmemek bizim millete olan sorumluluğumuzdur. 12 yıldır bu sorumluluklarımızı yerine getirmek için çalışıyoruz. Bu başarıları millete çok görenler, önünü kesmek isteyenler var. Yurt dışından belirli güçlerin bunu yapmasını anlamakta zorlanmıyorum. Türkiye'nin sağlıkta, biyoteknoloji alanında iddialı olmasını hazmetmesi zor olabilir, bunun için aleyhte çalışıyor olabilir. Yakasına Atatürkçü rozeti takıp Atatürkçü takınanlara itiraz ediyorum."

Müezzinoğlu, 12 yıldır geceli gündüzlü çalıştıklarını vurgulayarak, "Ayvalık'ta önceden muhtemelen sadece bir kara ambulansı vardı. Ulaştığınızda üç ihtimal vardı, 'Arızalı, tıbbi donanım eksik, ambulansta eleman yok, hepsi var mazotu yok, doldurursanız alırız.' Şimdi ambulanslar, ambulans helikopterler ve uçaklarımız var mı? Daha iyisini yapma iradesi var mı?" dedi.

Sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesi gerektiğine dikkati çeken Müezzinoğlu, "En acil durumda onlara teslim oluyoruz. En çok sevdiğimiz evladımızı, dünyaya elen bebeğimizi onun ellerinden kucağımıza alıyoruz. Bu mesleğin mensupları, zorlukları özveriyle aşıyor. Haksızlığa uğradıklarında ciğerleri yanıyor, yürekleri kanıyor" ifadesini kullandı.

Ayvalık'taki 100 yataklı hastaneyi bazılarının küçük gördüğünü söyledi. Bir yatak başına düşen kapalı alanın 225 metrekare olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, "225 metrekarede ailecek oturan Ayvalıklı var mı? Mesele sayı değil hizmet. Standardı yüksek saygın hizmet alıyor mu almıyor mu?" diye sordu.

Burhaniye mitingi

Müezzinoğlu, partisince Burhaniye ilçesinde düzenlenen mitingde, seçim otobüsü üzerinde yaptığı konuşmada ise 12 yıldır AK Parti olarak millet ne istiyorsa onu yaptıklarını anlattı.

Milletle beraber yürüdüklerini ifade eden Müezzinoğlu, yolculuklarını 12 yıldır milletle güçlenerek sürdürdüklerini söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, bu millete güvenmeyenlerin "muhtar bile olamaz" dedikleri Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ey 'muhtar bile olamaz' diyenler, Recep Tayyip Erdoğan nerede? Kim başardı, millet, cumhur başardı. Onlar tuzak kurdu. Büyükşehir belediye başkanıyken cezaevine gönderdiler. Parti kuramazsın, sonra milletvekili olamazsın dediler. Millet 'Onun bizdeki yeri başkadır' dedi. 'Onun ekibine inanıyorum' dedi. Elini vicdanına koydu, 'AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan' dedi. O gün, bugün millete tuzak kuranlar kıvrım kırım kıvranıyorlar. Milletin ensesinde boza pişirenler yine kazanacaklarını sandılar. Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti olduğu sürece bu milletin önünü kimse kesemeyecek. Arkamızda eserler bırakıyoruz. Yollar, tüneller yapıyoruz. Şirine ulaşmak için dağları deldiği gibi tüneller, yollar yapıyor, denizin altından tüneller açıyoruz. Onlar hazımsızlıktan çatlıyorlar, çatlamasınlar onlara soda göndereceğiz."

Bazılarının dedikodu, fitne fesat üreteceğini, AK Parti'nin yapacağını belirten Müezzinoğlu, hizmetlerinin devam edeceğini söyledi.

Müezzinoğlu, bazılarının Atatürk'ü kullandığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Atatürk'ün gölgesinde yan yatıp yatıyorlar. Atatürk ki, millete inanmış, güvenmiş. Ey CHP, sen ne zaman milletle yürüyeceksin, halkla beraber yürüyeceksin? Atatürk'ün gölgesinde sefa sürüyorlar. Milletle beraber yürürsen, ortak hedefleri önünde yürürsen, alın teri dökersen olur. Gönül sızısı çekersen olur. Dertler ve sıkıntılar paylaşıldıkça azalır, mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır. CHP'nin hiç vatandaşın derdini çözdüğünü, derdini ortak edindiğini gördünüz mü? Biz istiyoruz ki, bu milletin başı dünyanın her köşesinde dik olsun. Recep Tayyip Erdoğan, cesaretle dik durdu. Bugün de dimdik duruyoruz. Yeter ki, siz yanımızda olun. Bize sahip çıkın. Millet artık kiminle yürüyeceğini biliyor. Birileri yine ağustos böceği gibi cır cır öter. Sanıyorlar ki,millet kanacak. Birileri konuşur, dedikodu yapar, cır cır öter..."

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Müezzinoğlu Balıkesir Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title