Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu siyasi mücadelede, sokaklarda nasıl yan yana yürüyorsak, apartmanlarda nasıl yan yana, altlı üstlü oturabiliyorsak, birlikte pek çok şeyi paylaşarak götürebiliyorsak, siyasi anlayışımızı da topluma hizmet anlamında saygılı ve seviyeli, örnek olacak şekilde götürebilmemiz gerekiyor" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu siyasi mücadelede, sokaklarda nasıl yan yana yürüyorsak, apartmanlarda nasıl yan yana, altlı üstlü oturabiliyorsak, birlikte pek çok şeyi paylaşarak götürebiliyorsak, siyasi anlayışımızı da topluma hizmet anlamında saygılı ve seviyeli, örnek olacak şekilde götürebilmemiz gerekiyor" dedi.

CHP Bursa İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Müezzinoğlu, İl Başkanı Zafer Yıldız ve partililer tarafından karşılandı.

Müezzinoğlu, ziyaretinde yaptığı konuşmada, demokrasinin en önemli unsurlarının siyasi partiler, en önemli icraat alanının ise seçimler ve sandıklar olduğunu söyledi.

Siyasi partilerin, 7 Haziran'da yapılacak seçimler öncesi milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) teslim ettiğini hatırlatan Müezzinoğlu, "Bugünden itibaren yavaş yavaş herkes seçim çalışmalarına başlayacak, siyasi propagandalarını yapacak, projelerini halkımıza anlatacak. Bu siyasi mücadelede, sokaklarda nasıl yan yana yürüyorsak, apartmanlarda nasıl yan yana, altlı üstlü oturabiliyorsak, birlikte pek çok şeyi paylaşarak götürebiliyorsak, siyasi anlayışımızı da topluma hizmet anlamında saygılı ve seviyeli, örnek olacak şekilde götürebilmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Müezzinoğlu, ülkenin demokrasisinin gelişmesi, hukuk devleti olma anlamında ileri adımlar atabilmesi, insan hak ve özgürlüklerinin gelişebilmesi için farklı çatılar altında olsa da siyaset yapan insanlar olduklarını vurguladı.

Siyasette insanların birbirine değer vermesi, farklı düşünseler bile ayrıcalıkları veya ayrı düşüncelerini çatıştıran değil tam aksine bunu ülke insanına ve topluma hizmet kazanımı olarak döndürmesi gerektiğine inandığını ifade eden Müezzinoğlu, "Bu nezaket ziyaretini kabullerinden dolayı İl Başkanı ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. İnşallah bu iki aylık süreçte hep beraber tabii CHP, MHP ve biz AK Parti olarak geceli gündüzlü çalışacağız. Ülke kazansın, Bursa kazansın ve demokrasi kazansın. Biz de sıfatını taşıdığımız alanın görevlerini yapalım, hakkını verebilelim. Bursa ve ülkemiz için hayırlı olsun" değerlendirmesinde bulundu.

Yıldız ise dün AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun'un, Müezzinoğlu'nun kendilerini ziyaret edeceğini söylediğinde bundan onur duyacaklarını ilettiklerini belirtti.

Müezzinoğlu ile bundan sonra hem Bursa'dan bir milletvekili adayı olarak hem de aynı zamanda Sağlık Bakanı olarak alanlarda ve belli ortamlarda sık sık bir araya geleceklerini dile getiren Yıldız, "Bu süreci dostluk ve bu ülkenin yararına, Bursa'nın ve Türkiye'nin yararına olacak şekilde geçirmeyi temenni ediyoruz. Kendilerine ve arkadaşlarına hoş geldin diyoruz. Bakanımıza da inceliğinden dolayı teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.

Ziyaretin sonunda CHP Bursa Milletvekili adayı Dr. Ceyhun İrgil, toplu fotoğraf çektirme isteğinde bulundu. Bunun üzerine CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, İrgil'i işaret ederek, "Zaten CHP iktidar olunca İrgil de sağlık bakanı olacak. Devir teslim töreninde lazım olur" diye espri yaptı. Müezzinoğlu ise buna esprili bir şekilde, "Gönül her şeyi ister ama takdiri halk ve millet verir" sözüyle yanıt verdi.

Yıldız, Müezzinoğlu'na CHP'nin kuruluşunun 90'ıncı yılı için yapılan çini tabak hediye etti.

MHP İl Başkanlığı'na ziyaret

Daha sonra MHP İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu'nu, İl Başkanı Yüksel Yılmaz ve partililer karşıladı.

Müezzinoğlu, seçim çalışmaları çerçevesinde siyasi partilerin yavaş yavaş sahaya çıkacağını, kapı kapı gezeceğini ancak takdiri seçmenlerin vereceğini dile getirdi.

Vatandaşların, çalışma yetkisini, kendisine en güçlü olarak kimin hizmet edeceğine inanıyorsa o partiye vereceğini söyleyen Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"İnşallah 7 Haziran seçimlerinin demokrasimiz, milli irade hukuku ve demokrasinin gelişmesi adına hayırlı olmasını ve başarılı geçmesini temenni ediyorum. Bu vesile ile bugün başladığımız 7 Haziran seçimi arifesinde il teşkilatımız ile siyasi partileri ziyaret ediyoruz. Seçim çalışmaları süresince birbirine değer veren, saygı duyan farklı siyasi görüşlerin mücadelesi saygın bir şekilde verilerek herkes bir başarı peşinde koşacak. Takdiri 7 Haziran akşamı halkımız verecek. O takdire de herkesin boynu kıldan ince. Bu sürecin Bursa için huzur ve barışla centilmence geçmesini, çatışmasız ve gerilimsiz, çevreye duyarlı olan, çevreyi kirletmeden vatandaşa, hemşehrilerimize projelerimizi sağlıklı anlatacağımız süreçler şeklinde geçmesini temenni ediyorum."

Yılmaz, Müezzinoğlu'na çiçek takdim etti.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Müezzinoğlu Ceyhun İrgil Zafer Yıldız Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title