Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Önümüzdeki 3 yılda 95 bin yatak kapasiteli hastanelerimiz bitmiş olacak" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Önümüzdeki 3 yılda 95 bin yatak kapasiteli hastanelerimiz bitmiş olacak" dedi.

Müezzinoğlu, Keşan ilçesinde Trakya Üniversitesi Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, insanların hayırla yad edileceği eserler bırakabilmesinin önemine işaret etti.

Hayırseverlerin Türkiye'ye önemli hizmetler yapmasında köprü görevi gördüklerini ifade eden Müezzinoğlu, geleceğe yönelik yatırımların devam edeceğini dile getirdi.

Dünyayla yarışta en büyük sıkıntının yetişmiş sağlık elemanı problemi olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu,  şunları kaydetti:

"Açılış için geldiğimde tanıdıkları görüyorum, selam vereceğim o anda Rektörümüz beni rahat bırakmıyor. 'Sayın Bakanım, şu kadar hemşire dağıtılacakmış, bana hemşire lazım' diyor. Bu yalnız Sayın Rektörümüz için geçerli değil tabii. Ben de diyorum ki benim dükkanda yok. Şu anda OECD ülkelerinde doktor bazında 10 bin nüfusa 37 hekim düşüyor. Bizde 17 hekim düşüyor. Yunanistan'da 70 hekim. Şimdi 10 bin nüfusa 17 hekimin düştüğü bir ülkede dünya ile yarışan bir sağlık hizmeti vermeye çalışıyoruz. Hemşire ve yardımcı sağlık elemanı bundan daha da düşük. Bu sayılarla son 10 yıldır fiziki mekan değişikliklerini büyük oranda yapıyoruz. Önümüzdeki 3 yılda 95 bin yatak kapasiteli hastanelerimiz bitmiş olacak."

"Sağlık alanındaki kararlı adımlar devam edecek"

Sağlık alanında yenilenmeyen fiziki mekanın kalmayacağını aktaran Müezzinoğlu, Türkiye'nin bu alandaki kararlı adımlarının devam ettiğini söyledi.

Hemşire ve uzman hekim açığı olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Dışarıdan gelsin, nereden gelirse gelsin, iyi eğitim alsın, standardı yüksek hekimler olsun. Bizim hekimlerimiz yurtdışına giderken, yurtdışından buraya hekimler gelsin. Niye bir profesör Gazi Yaşargil İsviçre'de dünya markası oluyor? Niye bir Aziz Sancar Amerika Birleşik Devletleri'nde Nobel ödülünü alıyor? Çok onur ve gurur duyuyoruz. Ama ülkemizin araştırma merkezlerinde, ülkemizin altyapısıyla o noktalara gelebilmek için bir görevimiz ve sorumluluğumuz var."

Müezzinoğlu'nun konuşmasının ardından Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, okulun yapımında katkısı bulunan iş adamı Ahmet Yörük'e plaket takdim etti.

Açılışa, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, CHP Edirne milletvekilleri Erdin Bircan ve Okan Gaytancıoğlu, akademisyenler ile kurum müdürleri katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Trakya Üniversitesi Mehmet Müezzinoğlu Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title