Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP'li milletvekillerinin şehir hastanelerine karşı çıktığını ancak bu hastanelerin yarın onları da tedavi edeceğini belirterek, "Mecliste beni en çok suçlayan bir arkadaşımız ABD'de tedavide.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP'li milletvekillerinin şehir hastanelerine karşı çıktığını ancak bu hastanelerin yarın onları da tedavi edeceğini belirterek, "Mecliste beni en çok suçlayan bir arkadaşımız ABD'de tedavide. Ambulans uçağımız ABD'den onu alacak ve gelecek" dedi.

Müezzinoğlu, Menderes ilçesindeki bir restoranda Balkan ülkelerinden gelen temsilciler ve İzmir'deki Balkan dernek yöneticileriyle bir araya geldi.

Genel seçimde Bursa'dan aday olduğunu, başka bir seçimde bu yerin İzmir de olabileceğini ifade eden Müezzinoğlu, birlik ve beraberliğin sağlanmasının önem taşıdığını dile getirdi.

AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana milletin değerlerini hep ön planda tutup, siyaseti millet için yaptığını kaydeden Müezzinoğlu, Avrupa ülkelerinde ne varsa Türkiye'de de olmasını sağlamak için çalıştıklarını anlattı.

Müezzinoğlu, 2000'li yıllarda Türkiye'de rahatsızlanan Alman ve İngiliz vatandaşlarının ülkelerinden gelen ambulans uçaklarla döndüğünü hatırlatarak, "Almanların başardığını Türk milleti başarır, İngilizlerin başardığını Türk milleti başarır. Bugün millet değişmedi ama ambulans uçaklarımız, ambulans helikopterlerimiz var. Mecliste beni en çok suçlayan bir arkadaşımız ABD'de tedavide. Ambulans uçağımız ABD'den onu alacak ve gelecek. CHP'li arkadaşlarım şehir hastanelerine karşı çıkıyorlar. 3-4 yıl engellemeyi başardılar, yarın öbür gün sizi de orada biz tedavi edeceğiz. Sağlık hizmetinin en iyisine siz de layıksınız" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin önünü kesmek için Türkiye'ye maşa sokulmaya çalışıldığını vurgulayan Müezzinoğlu, tüm bunlara karşı milletle beraber yürüyeceklerini bildirdi.

"Tatlı su demokratlığı"

Müezzinoğlu, 7 Haziran seçiminde AK Parti'yi tek başına iktidar yapmamak için çeşitli çalışmalar yürütüldüğüne işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bu millet sıradan, dünyaya muhtaç bir millet olmalı. Dünya ile yarışan bir millet olmalı, onun ne haddine. Atatürk'ü de kullanan bu sahte Atatürkçüler ve sahte cumhuriyetçilerle mücadelemiz devam ediyor ve edecek. Çünkü onu da o şekilde ucuz kullanmaya kimsenin hakkı yok. Atatürk, 19 Mayıs'ta Samsun'a oradan Erzurum'a, oradan Sivas'a gitti. Cumhuriyet Halk Partisi'ni Erzurum'da, Sivas'ta görebiliyor musunuz? Siz Cumhuriyet Halk Partisi'ni Doğu'da Güneydoğu'da görebiliyor musunuz? Sayın Kılıçdaroğlu Tunceli doğumlu, 'Ben Dersim'in çocuğuyum' diyor. Tunceli'de Cumhuriyet Halk Partisi var mı? Tatlı su demokratlığı yapmak için 'oh İzmir ne güzel', ucuz ulusalcılık olmaz."

Ankara'da oturmakla, sosyal medya hesabından mesaj paylaşmakla milliyetçilik yapılamayacağına dikkati çeken Müezzinoğlu, Türkiye'de halen 40 bin yataklı 250'nin üzerinde hastane inşaatının sürdüğünü, gelecek yıl buna 10 bin yatak ilave edileceğini, bunun içinde Menderes ve Kınık ilçelerinin de yer aldığını söyledi.

Kamu imkanlarıyla 3 yılda 50 bin yatak kapasitesine ulaşmanın Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin başarısı olduğunu belirten Müezzinoğlu, göreve geldiklerine 617 olan ambulans sayısının 4 bin 400'e çıktığını sözlerine ekledi.

Toplantıya, İzmir'deki 4 federasyon ve 25 derneğin yanı sıra Kosova, Karadağ, Makedonya ve Bosna Hersek'ten 23 temsilci katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Müezzinoğlu Menderes İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title