Haberler

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Aydın'da

Sağlık Bakanlığı tarafından Aydın’a tahsisi yapılan 10 adet ambulansın anahtar teslim töreni için Aydın’a gelen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, sağlık alanında 2025 yılı olarak gösterilen hedefleri 2005 yılında yakaladıklarını belirterek “Eskiden Cumhuriyet Bayramlarında topu tankı dizip sergilediğimizde geliştiğimizi zannederdik.

Sağlık Bakanlığı tarafından Aydın'a tahsisi yapılan 10 adet ambulansın anahtar teslim töreni için Aydın'a gelen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, sağlık alanında 2025 yılı olarak gösterilen hedefleri 2005 yılında yakaladıklarını belirterek "Eskiden Cumhuriyet Bayramlarında topu tankı dizip sergilediğimizde geliştiğimizi zannederdik. Oysa gelişme top yekün olursa o zaman gerçekleşiyor" dedi.

Aydın Valiliği önünde düzenlenen tören öncesi Vali Erol Ayyıldız'ı Makamında ziyaret eden Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, daha sonra Bakanlık tarafından verilen 10 adet ambulansı protokol üyeleri ile birlikte sağlık görevlilerine teslim etti.

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, sağlık alanındaki yatırımlar ve Aydın halkının hizmetine bağışlanan ambulanslardan dolayı teşekkür ederek yeni ambulansların hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin 2002 yılından sonra adeta muasır medeniyetler seviyesine ulaştığını ve dünyadaki gelişmiş ülkelere dahi örnek olduğunu belirten Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, "Artık dünyada 'Türk Modeli' bir şey anlatılıyor. Eskiden muasır medeniyet seviyesini bizim ülkemiz, ulaşılamayan bir dağın arkasında zannederdi. 2002'de Türk siyaseti temize çekilince 80 yılda yapılamayan pek çok hizmet yapıldı. Ülkemiz muasır medeniyet seviyesine ulaştı. Türkiye için 2025 yılı olarak gösterilen hedefleri 2005 yılında yakaladık" dedi.

"CUMHURİYET BAYRAMLARINDA TOP VE TANK SERGİLEYEREK GELİŞTİĞİMİZİ ZANNETTİK"

Ak Parti iktidarı ile Türkiye'de bir çok şeyin değiştiğini ve çağdaş devlet ölçütündeki koşulların da yeniden ele alındığını belirten Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, "Cumhuriyet Bayramları'nda top tankı dizip sergileyerek geliştiğimizi zannederdik. Oysa çağdaş ve gelişmiş devlet ölçütünde, çocukların, annelerin ölümünün engellenmesi en başta gelen unsurdur. 2002'den sonra ülkede gelişmişlik top yekün başladı. Siyasetin mantığını da değiştirdik. Milletin değerleri bizim değerlerimiz oldu. Türkiye'nin ölçüsünü değiştirdik. 2002'den 10 yıl geçtikten sonra Türkiye'de o güne kadar yapılan yatırımların 10 misli yatırım yaptık" dedi.

"SEYREDEN ARAÇTA RAHATINIZ KAÇTI VE UYANDIYSANIZ CHP'Lİ MINTIKADASINIZDIR"

Konuşmasında yapılan yatırımlardan söz ederken ilginç bir örnek veren Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, "Mesela yol diyelim. Ege bölgesinde gezerken çok keyif alıyorum. Yolda uyumuşsanız kaymak gibi bir yolda gelirken, araç çukura düşmüşmeye başlayınca yol bozuksa anlıyorsunuz ki bir CHP mıntıkasındasınız, sanki başka bir gezegendesiniz. Cumhuriyet tarihi boyunca 6 bin kilometre bölünmüş yolunuz var. Siz 17 bin kilometre yapıyorsunuz" diyerek CHP'nin yerel yönetimlerini eleştirdi.

"IMF KEMAL DERVİŞİ 27.5 MİLYAR DOLARI VERİP DE GÖNDERDİ"

Konuşmasında sağlık yatırımlarının yanında ülke ekonomisi hakkında da bilgi vererek, IMF'in para verirken adam gönderdiği günlerin unutulmamasını isteyen Kafkas "IMF para vermenin koşulu olarak Kemal Derviş'i 27.5 milyar dolar borç vererek gönderdi. O günün Türkiye'sinin sağcısı solcusu ve büyük tabanlı koalisyon iktidarı olmasına rağmen sanki bu ülkede yönetici kimse yokmuş gibi Kemal Derviş'e teslim edildi. Bugün o paraları ödedik ve Allah'a şükür IMF'ye 5 milyar dolar kredi açıyoruz. Dün Aydın'ın nazilli İlçesine hastane yapamayan ülke bugün Somali'ye, Filistin'e hastane yapıyoruz" dedi.

"AMBULANSLARIN ORTAK ÖZELLİĞİ KAPAK TEKER VE BOŞ MAZOT DEPOSU İDİ"

Türkiye'nin AK Parti iktidarı öncesi Türkiye genelinde 600 ambulansı bulunduğunu ve bunun 13 tanesinin Aydın'da bulunduğunu belirten Kafkas, "Bu ambulansların 2 ortak özelliği vardı. Yüzde 90'nın tekerleri kabak, yüzde 100'ünün yakıt deposu boştu. Mazot yoktu. Eskiden hastan var mı var. Depoya mazot koyacak kadar paran varsa o ambulansı kullanabilirdiniz. Sizden 10 yıldır hiç para isteyen ambulansa mazot isteyen var mı. Mantığı değiştirdik biz. Şu anda Amerika Birleşik Devletlerinden daha iyi sağlık hizmeti veriyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından, ambulanslar sağlık ekiplerine teslim edildi. Törene Vali Erol Ayyıldız'ın yanı sıra AK parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş, Aydın Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Mehmet Özkan, İl Sağlık Müdürü Kasım Çetin, AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, sağlık çalışanları ve davetliler katıldı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Ak Parti Türkiye Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title