Haberler

Sağanak Yağış Gondolları da Vurdu

Porsuk Çayı’nın incisi gondollar her yağışlı havada tur seferleri iptal ederek köprü altına çekiliyor.

Porsuk Çayı'nın incisi gondollar her yağışlı havada tur seferleri iptal ederek köprü altına çekiliyor. Günlük kayıp 600 ila 2 bin Türk Lirası.

Eskişehir'de devam eden sağanak yağışlar yerel turizmde önemli yere sahip olan gondolları da etkiledi. Son haftalarda etkisini yitirmeden devam eden sağanak yağışlar, birçok sektörde olduğu gibi yerel turizmin önemli iş kollarından gondol seferlerini de aksattı. Yağmuru engelleyecek tente, branda türü eki olmadığı için su alma ihtimaline karşı köprü altına çekilen gondollar, yağmurun yağdığı her günde ortalama hafta içi 600 lira, şehir dışından Eskişehir'e tur şirketlerinin geldiği günlerde ise 2 bin Türk Lirasına kadar kayba uğruyor. Havanın bulutlu olduğu günlerde gondol kaptanları hava şartlarını sürekli gözlemlemek zorunda kalıyor. Olası yağışta kaptanlar tarafından köprü altlarına çekilen gondollar, yağmurun kesilmesi ile tekrar dışarı çıkarılıyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, iskele yetkilisi, tur ücretlerinin 20 lira olduğu ve hafta içi günde ortalama 30 sefer yapıldığını, hafta sonu ise 100 sefere kadar çıkıldığını belirtti. Yağmur esnasında hızlı bir şekilde hareket ederek gondolları köprü altına çekerek su dolumunu ve olası arızanın önüne geçtiklerini söyledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Porsuk Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title