Haberler

Sadullah Gencer Anadolu Lisesi'nde Mezuniyet Töreni

Bitlis’in Ahlat ilçesinde eğitim öğretim veren Sadullah Gencer Anadolu Lisesi, 6’ncı mezunlarını düzenlenen törenle verdi.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde eğitim öğretim veren Sadullah Gencer Anadolu Lisesi, 6'ncı mezunlarını düzenlenen törenle verdi.

Ahlat Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, okulu yaptıran iş adamı Sadullah Gencer, bazı kurum amirleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını Sadullah Gencer Anadolu Lisesi Müdürü Serdar Aydın yaptı. İş adamı Sadullah Gencer'in de bir konuşma yapmasının ardından kürsüye çıkan İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz ise; "Bu mezuniyet töreninin hazırlanmasında emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Özellikle kurumsal kimlik kazandırması açısından Sadullah Beyin de üzerinde özellikle durduğu ve önem verdiği bu mezuniyet töreninde kendisini bir kez daha aramızda görmekten mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Eğitim sistemimizin 3 temel amacı var. İyi insan yetiştirmek, iyi vatandaş yetiştirmek ve yetiştirdiğimiz bu insanları da gelecekte mutlu olabilecekleri meslek sahibi olarak yetiştirmek, eğitim sisteminin amacıdır. Sevgili gençler; bizimle olduğunuz 12 yıllık süre içerisinde eğer gerçekten biz sizlere sevgi dilini, paylaşmayı, saygıyı, gönül birliğini, insanlarla diyalogu öğretebilmişsek ne mutlu bize. Bundan sonraki eğitim hayatınızda hepinize başarılar dilerim" diye konuştu.

Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ise, "Bugün buraya değerli hemşehrimiz, hayırsever iş adamımız Sadullah Beyin 9 sene önce ilçemize, eğitim öğretim dünyamıza kazandırdığı Sadullah Gencer Anadolu Lisesi'nin 2014-2015 eğitim öğretim döneminin mezuniyet törenini gerçekleştirmek üzere bir araya geldik. Hepiniz hoş geldiniz. Değerli öğrenciler; birkaç gün sonra okullarınızdan mezun olacaksınız ve ortaöğrenim hayatınız sona erecek. Ben umuyorum ki hepiniz istediğiniz lisans öğrenimlerine katılırsınız, istediğiniz bölümleri okursunuz. Bazılarınız belki daha az istediğiniz yerlere gireceksiniz. Ama nerede okursanız okuyun, hangi mevkide olursanız olun öncelikli olarak işinizi düzgün yapın, dünyayı takip edin, teknolojiyi takip edin, dünyaya kenarından değil ortasından bakın. Milletimiz, milletler ailesinin içerisinde bu dünyaya yüzlerce yıl, hatta bin yılın üzerinde süper güçlük yapmış. Fakat 200-250 yıldan beri eski şanlı günlerimizden uzak kaldık. Bunu ancak çalışarak başarabiliriz. Hepiniz başaracaksınız. Atatürk'ün bu konuyla ilgili özlü bir sözü var. Diyor ki; 'Çalışmadan, emek vermeden kolaylıkla yaşamayı alışkanlık edinen milletler önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve sonrada istikballerini kaybederler.' Anadolu medeniyetlerin beşiği olduğu kadarda medeniyetler mezarlığıdır. Aramızda Lidyalı, Frigyalı, Urartulu kimse yok. Eğer bizde çalışmaktan vazgeçersek, gereğini yapmazsak bizde bu mezarlıklar diyarında kendimize uygun bir mezar taşı aramak durumundayız. Bu münasebetle hepimiz çok çalışacağız. Bu memlekete, bu vatana olan borcumuzu ödeyeceğiz. Başta anne babalarınız olmak üzere, öğretmenlerini, idarecileriniz, Sadullah Gencer Beyefendi olmak üzere sizlerin üzerinde emeği olanları kutluyor, saygılar sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından okul birincisi Zeynep Gülümser mezuniyet kütüğüne isim plakasını çakmasından sonra teşekkür konuşması yaptı. Mezuniyet töreni, okulda çeşitli etkinliklerde derece alan ve başarı gösteren öğrencilere ödül verilmesi, diploma dağıtım töreni ve pasta kesilmesinden sonra düzenlenen müzik eğlence programı ile sona erdi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Serdar Aydın Emin Korkmaz Bitlis Ahlat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title