Haberler

Sabır Etkinlikleri'nde Bayrağı Eyyübiye Belediyesi Aldı

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Büyükşehir statüsüne geçmesi ile birlikte Sabır Etkinlikleri programını artık Eyyübiye Belediyesi'nin düzenleyeceği açıkladı.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Hz. Eyyüp (A.S.) adına bu yıl 3-4 Nisan tarihleri arasında 'Sabır Etkinliği' gerçekleştirilecek. İki gün sürecek etkinliklerde konferans, buluşma ve çeşitli konserler düzenlenecek.

Daha önceki yıllarda Eyyüp Nebi Belde Belediyesi tarafından düzenlenen 'Uluslararası Sabır Etkinlikleri'ni artık Eyyübiye Belediyesi düzenleyecek. Büyükşehir yasası ile birlikte Eyyüp Nebi Beldesi'nden sonra görevi devralan Eyyübiye Belediyesi, bu yıl ilkini gerçekleştirilecek olan Sabır Günleri etkinliklerinde çeşitli aktivitelerle geleneği sürdürmeyi amaçlıyor.

3 Nisan Cuma günü (Yarın) Hz. Eyyüp (A.S.) adına yapılacak olan sempozyumla başlayacak olan etkinlikler, 3 dilde Sabır Duası ve Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Grup Yürüyüş Konseri ve akabinde Fatih Çıtlak'ın tasavvuf sohbeti ile sona erecek.

Cuma günkü sempozyum açılışıyla başlayacak olan etkinliklerde halk arasında Reji Kilisesi olarak bilinen Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür ve Sanat Merkezi'nde Prof. Dr. Abdullah Ekinci'nin moderatörlüğünde Doç. Dr. Ekrem Bektaş 'Klasik Türk Edebiyatında Hz. Eyyüb ve Sabrı', Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Kurt 'Kur'an da İnsan ve Sabır', Doç. Dr. Kaplan Üstüner 'Divan Şairlerinin Dert Anlayışı' ve Yrd. Doç. Dr. Levent Bilgi''nin 'Hz.Eyyüb'ün sabrından günümüz insanına mesajlar' konuşmalarıyla devam edecek.

İlk oturumun ardından Eyyüp Peygamber makamında kılınacak olan Cuma Namazında ise Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe'nin yapacağı 3 dilde 'Sabır Duası'nın ile Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür ve Sanat Merkezinde ikinci oturuma geçilecek.

Saat 15.00'te başlayacak olan ikinci oturumunda ise Doç. Dr. Ekrem Bektaş'ın moderatörlüğünde, Yrd. Doç. Dr. Mahmut Askeri Küçükkaya 'Hz.Eyyüb'ün ailesinde sabır ve Duygusal İletişim', Yrd. Doç. Dr. Mahmut Kaya 'Eyyüp Peygamber biyografisi üzerinden Eyyübiye ilçesi hakkında sosyolojik bir mukayese denemesi' , Yrd. Doç .Dr. Mahmut Öztürk 'Kur'an'a göre Sabır nedir? Ne değildir', Yazar Eyyüp Azlal 'Zaman ve mekân aralığında sabır kavramı ile metaforu' ve Mehmet Akbaş 'Risale-i Nur da Sabır veya sabır kahramanı Hz. Eyyüp ve Said Nursi de Sabır ve Metanet' adlı söyleşileriyle sona erecek.

Saat 17.30'da Şanlıurfa'nın sevilen ilahi gruplarından Grup Hafızlar'ın ilahi ve ezgi konseriyle devam edecek olan etkinlerde ise saat 18.30'da Ahmet Pasçı'nın okuyacağı Kur'an-ı Kerim Tilaveti, saat 19.15'te Grup Yürüyüş Konseri ve saat 21.00'de Fatih Çıtlak 'Hz.Eyyüp ve Sabır' konulu Sohbet ile ilk günkü etkinlikler sona erecek.

EYYÜP NEBİ TÜRBESİ ZİYARET EDİLECEK

Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen Hz. Eyyüp Sabır Günleri etkinliklerinin ikinci günkü durağında ise Eyyüp Peygamber Makamı'nın önünde kalkacak olan araçlarla Eyyüp Peygamber Türbesi ziyaret edilecek. Saat 10.00'da Balıklıgöl Dergâh Platosundaki serginin açılışı ile devam edecek olan etkinlikler saat 18.30'da Şanlıurfa'nın Ünlü İlahi Grubu Grup Dergâh'ın güzel ilahi ve ezgileri ile sürecek.

Etkinliklerin devamında ise saat 19.30'da Hz.Eyyüp (A.S.) Peygamber makamında verilecek olan Sabır Ödülleri'nin ardından ise etkinliklerin son durağında tasavvuf sanatçısı Ahmet Özhan'ın Eyyüp Peygamber Makamı'nda vereceği konser ile sona erecek.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ekrem Bektaş Şanlıurfa Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title