Haberler

Sabancı'ya Devlet Nişanı Avusturya Basınında: "Avusturya Güler Sabancı'ya Büyük Teşekkür Borçlu"

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın, Geçtiğimiz Hafta Avusturya'dan Aldığı En Üst Düzey Devlet Nişanı Olan "Silbernes Ehrenkreuz Der Republik Österreich" Avusturya Basınında İlgi Çekti. Wirtschaftheute Haberi, "Türk Patroniçeye Büyük Nişan" Başlığı ile Okuyucularına Duyururken, Wirtscahftsblatt "Avusturya Güler Sabancı'ya Büyük Bir Teşekkür Borçlu" Yorumunu Yaptı.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın, geçtiğimiz hafta Avusturya'dan aldığı en üst düzey devlet nişanı olan "Silbernes Ehrenkreuz der Republik Österreich" Avusturya basınında ilgiyle karşılandı.

Avusturya'da ulusal yayın yapan çeşitli gazete ve dergiler konuya geniş yer ayırdı. WirtschaftHeute'un "Türk Patroniçeye Büyük Nişan" başlığı ile okuyucularına duyurduğu haberde, Avusturya Ekonomi, Aile ve Gençlik Bakanı Reinhold Mitterlehner'in Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Verbund'un ortağı Güler Sabancı'ya, "Silbernes Ehrenkreuz der Republik Österreich" nişanı verdiği belirtildi.

Avusturya'nın bir diğer önemli yayın organı Wirtscahftsblatt ise Türkiye'nin büyüme rakamlarıyla ilgi çekici bir ülke olduğunu belirttiği haberinde, "Avusturya Güler Sabancı'ya büyük bir teşekkür borçlu" yorumunu yaptı. Türkiye'deki yatırım ortamından da sözedilen yazıda, ekonomik araştırmalar kuruluşu WIIW'ın Türkiye uzmanı Josef Pöschl'ün "Sabancı Holding gibi büyük gruplardan biri ile ortak olanların başarı şanslarının arttığı" yorumuna yer verildi. Yazıda ayrıca Sabancı Holding'in faaliyet alanlarından ve enerji yatırımlarından da bahsedilerek "Enerjisa Türkiye'de pazar lideri olma yolunda" denildi.

Format dergisi ise haberinde, Enerjisa'nın Türkiye enerji pazarındaki başarılarından ve hedeflerinden de bahsederek, Sabancı Holding ve Verbund ortaklığının arkasında Güler Sabancı'nın olduğunu belirtti. Dergi, Türkiye'de yaşanmakta olan özelleştirme sürecinde Verbund'un, Güler Sabancı'nın vizyonu ile çok etkili bir ortak kazanmış olduğunun altını çizdi, Güler Sabancı'nın etkisinin, holdingin çok ötesine ulaştığına, Sabancı'nın dünyanın en güçlü kadınları arasında yer aldığına değindi

-NEWS DERGİSİ: TÜRKİYE'NİN EN GÜÇLÜ KADINI-

Avusturya'nın çok satan gazetelerinden Kurier, "Albertina'da Doğu, Batı ile buluştu" başlıklı haberinde Sabancı'yı "Türkiye'nin en güçlü kadını ve sanat destekçisi olarak tanıttı. Haberde Sabancı'nın Türkiye'nin AB üyeliği ile ilgili görüşlerine yer verildi. Kruier, Sabancı'nın katılım sürecinin Türkiye'yi AB'ye yaklaştırdığını, ülke demokrasisini güçlendirdiğini ve insan hakları ile kadınların statüsü gibi alanlarda gerekli reformları hızlandırdığını belirtti. Haberde ayrıca Sabancı'nın "Son 10 yılda Türkiye'de hangi ilerlemelerin sağlandığına baktığımda, önümüzdeki 10 yıl için büyük bir iyimserlik içindeyim" sözlerine yer verildi.

News dergisi ise nişan haberini "Türkiye'nin en güçlü kadını" başlığı ile okuyucularına duyurdu. Neues Volksblatt dergisi ekonomi sayfasında "Büyük Ödül" başlığıyla verdiği haberde, Sabancı'ya en üst düzey devlet nişanı verilmesinde ekonomi alanındaki katkılarının yanı sıra Sakıp Sabancı Müzesi ve Wiener Museum für Angewandte Kunst (MAK) arasındaki işbirliğinin de etkisi olduğunu kaydetti.(ANKA)

(HMD/ORH)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title