Haberler

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türk hava sahasını ihlal eden uçağın düşürülmesinin ardından Rusya ile yaşananlara ilişkin, "Böylesine hassas dönemlerde her zamankinden daha fazla sağduyuya ve aklı selime ihtiyaç vardır.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türk hava sahasını ihlal eden uçağın düşürülmesinin ardından Rusya ile yaşananlara ilişkin, "Böylesine hassas dönemlerde her zamankinden daha fazla sağduyuya ve aklı selime ihtiyaç vardır. Atılacak her adım, gerek ülkemiz gerekse bölgemiz açısından büyük önem arz etmektedir" dedi.

Kamalak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin hem içeride hem de dışarıda çok zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek, ülke gündeminin her gün yeni bir olay, yeni bir kriz, yeni bir gerginlik haberiyle sarsıldığını ifade etti.

Terör belasına karşı millet olarak her zamankinden daha fazla dikkatli olunması gerektiğine vurgu yapan Kamalak, " Türkiye'de kardeş kavgası çıkarmaya yönelik bu tür oyunlar daha önce de sahnelenmiş ve acı tecrübeler yaşanmıştır. Herkes bu acı tecrübelerden ders çıkarmalıdır" diye konuştu.

Diyarbakır'daki terör saldırısı

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve iki polisin şehit edildiği terör saldırısına ilişkin Kamalak, olayın bütün yönleriyle arkasında hiçbir karanlık şüphe bırakılmayacak şekilde aydınlatılması gerektiğine dikkati çekti.

Kamalak, Türk hava sahasını ihlal eden uçağın düşürülmesinin ardından Rusya ile yaşanan ve giderek derinleşen krizin Türkiye'yi belki de tarihinde hiç olmadığı kadar hassas bir noktaya taşıdığını savundu.

Kamalak, "Böylesine hassas dönemlerde her zamankinden daha fazla sağduyuya ve aklı selime ihtiyaç vardır. Atılacak her adım, gerek ülkemiz gerekse bölgemiz açısından büyük önem arz etmektedir. Bu yüzden, Türkiye ve Rusya, tarihsel birikimlerine ve kadim geçmişlerine uygun bir olgunlukla hareket etmelidir. Yangını körükleyecek yaklaşımlar yerine, ateşi söndürecek adımlar atmalıdır" ifade etti.

Düşürülen uçağın pilotunun cenazesinin çelenklerle, askeri törenlerle uğurlandığını anımsatan Kamalak, "Dost ise niye vuruldu. Düşman ise niye çelenklerle uğurlandı" diye sordu.

AB-Türkiye Zirvesi

Brüksel'deki AB-Türkiye Zirvesinde alınan kararları hatırlatan Kamalak, AB'nin sunduğu 79 şartın yerine getirilmesi durumunda vize muafiyetinin kaldırılacağını ileri sürdü. Kamalak, Brüksel'deki zirveden çıkan kararın bir zafer değil, acınası bir hezimet olduğunu iddia etti.

Dündar ve Gül'ün tutuklanması

Kamalak, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına ilişkin bir soru üzerine, konuyu hem üzüntüyle hem de endişeyle karşıladığını, bu durum Anayasa'ya göre aykırı olduğunu söyledi.

Basının hür olduğunu ve sansür edilemeyeceğini belirten Kamalak, "Basın tabiri caizse 'koltuk altlarına halı altlarına kadar denetimde bulunabilmelidir.' Basın susarsa, o ülkede yolsuzlukları, usulsüzlükleri önlemek mümkün değildir" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Mustafa Kamalak Türkiye Politika Güncel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Gözler Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinde! Kurallara uymayanlar yandı

Gözler Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinde! Kurallara uymayanlar yandı

title