Haberler

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması

"Cumhurbaşkanı seçiminde kimin desteklenmesi noktasında parti olarak, kurumsal olarak anketler yaptırdık.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Cumhurbaşkanı seçiminde kimin desteklenmesi noktasında parti olarak, kurumsal olarak anketler yaptırdık. Teşkilatımızın görüşlerini aldık, yarın başkanlık divanımızda değerlendireceğiz. Çarşamba günü de inşallah sizlerle paylaşacağız" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, partisinin genel merkez binasında basın mensuplarına iftar verdi.

Kamalak, burada yaptığı konuşmada, "Cumhurbaşkanı seçimlerinde geciktiniz, açıklamadınız" yönünde baskıların olduğunu belirterek, "Acelemiz var mı? Saadet Partisi olarak, adayımız falandır, falana oy vereceğiz, deme konusunda bir acelemiz var mı? Yok. Birileri bastırıyor, mahalle baskısı gibi. Biz nasıl hareket edelim diye teşkilatımızla önceki gün kapsamlı bir toplantı yaptık. Onlara mümkün olduğu kadar açıklama imkanı verelim dedik, bütün il başkanları katıldı" diye konuştu.

Seçime girme hakkı bulunan bütün patilerin cumhurbaşkanı adayı gösterme hakkının da olması gerektiğini dile getiren Kamalak, şöyle konuştu:

"İlk defa cumhurbaşkanını halk seçiyor deniliyor, bizim 45 yıl öncesinden dediğimiz şeydir bu. Ama bu seçim halk seçimi değildir, öncelikle onu tespit edelim. Bakın Mısır'da darbeyle gelen Sisi bile neticede halkın imzalarıyla cumhurbaşkanlığına aday gösterildi. Çünkü demokrasilerde meşruiyetin temel kaynağı milli iradedir. Gerçekten demokrasi varsa, halkın iradesine itibar etmek lazım. Bakıyoruz burada halk aday gösterebiliyor mu? Yok. Şu halde burada bir terslik var. Cumhurbaşkanını halk seçmelidir tezini ilk defa biz ortaya attık. Neticede 45 yıl sonra da olsa Türkiye Cumhuriyeti devleti bu noktaya gelmek mecburiyetinde kaldı. Önümüzdeki yıllarda eminim ki dediğimiz gibi düzeltme yapılacaktır. Eğer gerçekten cumhurbaşkanını halk seçiyorsa, halkın aday gösterme yetkisi bulunması lazım. Seçime girme hakkı bulunan bir parti aday gösterebilmelidir, 25 parti seçime girebilecek ama aday gösteremeyecek. Milletvekili cumhurbaşkanını seçmiyor ama dünden farklı olarak halkın kimi seçmesi gerektiğine karar veriyor. Burada en azından  bir eksiklik var."

Milletvekili için söz konusu olan dokunulmazlıklardan cumhurbaşkanının hayli hayli istifade edeceğini düşündüğünü belirten Kamalak, "Cumhurbaşkanı seçiminde kimin desteklenmesi noktasında parti olarak, kurumsal olarak anketler yaptırdık. Teşkilatımızın görüşlerini aldık, yarın başkanlık divanımızda değerlendireceğiz. Çarşamba günü de inşallah sizlerle paylaşacağız. Adayların her birine millet yolunda hayırlı başarılar dileriz" değerlendirmesinde bulundu.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümü dolayısıyla gittiği KKTC'den yeni döndüğünü anımsatan Kamalak, "Türkiye, KKTC'nin tanınması konusunda ayak sürüyor, tabiri caizse. Eğer Türkiye KKTC'nin tanınması noktasında kararlı bir tavır takınacak olsa, kanatimce birçok İslam ülkesi tanır. Türkiye, tek istikamet sanki Batı imiş gibi oraya yöneldiği için, KKTC'nin tanınması noktasında ayak sürüyor" dedi. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kamalak Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title