Haberler

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tongüç Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, bir ülkenin yatırım ve üretim yapmadan, istihdam sağlamadan var olan potansiyelini değerlendirmesinin ve huzur bulmasının mümkün olmayacağını söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, bir ülkenin yatırım ve üretim yapmadan, istihdam sağlamadan var olan potansiyelini değerlendirmesinin ve huzur bulmasının mümkün olmayacağını söyledi.

Seçim çalışmalarını takip etmek için kente gelen Tongüç, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'deki güncel, siyasi ve ekonomik konular hakkında bilgi verdi.

Tongüç, siyasi partilerin seçim çalışmaları kapsamında yoğun hazırlık dönemi içinde olduğunu dile getirerek, "Saadet Partisi olarak 81 il için teşkilatlarımızın temayül yoklamaları tamamlandı. Önümüzdeki hafta içerisinde de illerimizden gelen temayül yoklamaları ve mülakatları değerlendireceğiz. Geçici aday listelerinin de 7 Nisan itibarıyla Yüksek Seçim Kuruluna verilmesi konusundaki çalışmalarımız devam etmektedir. Bu noktada Türkiye'de ve dünyada önemli olaylar olmaktadır" ifadesini kullandı.

Türkiye ekonomisinin iyi gitmediğini öne süren Tongüç, "Türkiye son üç yıldır büyüyemeyen bir ülkedir. Türkiye büyümemenin ve üretim yapmamanın verdiği etkiyle kıskaca sıkışmış durumdadır. Faiz, borç kıskacı, Türkiye'yi artık yönetilemez hale getirmiştir. Anadolu göçmeye devam etmektedir. Trabzon'umuz da her yıl binlerce göç veren iller arasına girmiştir. Bir ülkenin yatırım ve üretim yapmadan, istihdam sağlamadan var olan potansiyelini değerlendirmesi ve huzur bulması mümkün değildir" diye konuştu.

Tongüç, hizmet ve turizm sektörüyle de bir ülkenin ayakta kalamayacağını savunarak, ithalata dayalı bir ihracatı da kabul etmediklerini söyledi.

Kendileri için yerli kaynaklarla üretilmiş ürünlerin ihracatının önemli olduğuna işaret eden Tongüç, "İnşallah 7 Haziran itibarıyla vazifeyi, milletimizden devraldığımız andan itibaren üretim konusunda çok yönlü çalışmalar yapacağız. Özellikle Saadet Partisi olarak 81 ilde, hayvancılık ve sanayi potansiyelleriyle ilgili yapılması gereken çalışmaları bir yol haritası olarak çıkardık. Önümüzdeki 7 Haziran seçimlerine hazırlanırken, bu potansiyellerin nasıl harekete geçirileceğiyle alakalı olarak sizlere değerlendirmeler yapacağız" dedi.

"Saadet Partimiz öncelikle hiçbir seçime baraj endişesiyle girmemiştir"

Bir gazetecinin, "Saadet Partisi'nin, MHP ve Büyük Birlik Partisi ile ittifak yapacağı" yönündeki sorusu üzerine ise Tongüç, şunları kaydetti:

"Saadet Partimiz öncelikle hiçbir seçime baraj endişesiyle girmemiştir. Şu anda milletimizin huzuruna 81 ilin tamamında tek başımıza çıkacak şekilde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. İttifakla alakalı olarak milletimiz nezdinde, ciddi karşılık bulunduğunu da görüyoruz. Bu konuda gerekli açıklamalar da tarafımızca yapılmıştır. Saadet Partisi olarak daha güçlü şekilde Meclis'e girmek hususunda fırsat ortaya çıkacaksa, kamuoyunda ifade edilen partilerle bir araya gelinebileceğini, hatta değişik bir takım oluşumlarla ilgili de değerlendirme yapabileceğimizi ifade ettik."

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title