Haberler

Bodrum'da Rüyalarını Heykele Dönüştürüyor

Güncelleme:

Bodrum'da yaşayan, rüyalarında gördüğü hayvan ve insan figürlerini kütüklere işleyen Cuma Altıntaş, bugüne kadar yaklaşık 2 bin heykel yaptı.

MUSTAFA ÇİFTÇİ - ALİ BALLI - Bodrum'da yaşayan, rüyalarında gördüğü hayvan ve insan figürlerini kütüklere işleyen Cuma Altıntaş, bugüne kadar yaklaşık 2 bin heykel yaptı.

Gündoğan Mahallesi'nde, insanlardan uzak, 2 dönümlük arazideki barakada yaşamını sürdüren Altıntaş, odunculardan aldığı kütükleri barakanın önüne getiriyor. Altıntaş, kütükleri, balta, keser ve keski yardımıyla insan ve hayvan figürlerine dönüştürüyor. Altıntaş, daha sonra heykelleri vernikleyip boyuyor.

Heykelleri barakasının önündeki alanda sergileyen Altıntaş, rüyasında gördüğü insan ve hayvanlardan yola çıkarak kütüklere şekil verdiğini belirterek, kendisini, "Rüyalarının peşinde koşan adam" diye tanımlıyor.

İlk heykelini 7 yaşındayken yaptı

Heykellere olan tutkusunu AA muhabirine anlatan Altıntaş, Sivas'ın Gemerek ilçesinde doğduğunu, yaklaşık 7 yıl önce Bodrum'a yerleştiğini söyledi.

İlk heykelini 7 yaşındayken yaptığını belirten Altıntaş, o yıllarda kütük yerine şeker pancarına şekil verdiğini ifade etti. Altıntaş, "Rüyalarımda farklı farklı hayvanlar görüyordum. Uyanır uyanmaz da o hayvanların heykellerini yapıyordum" dedi.

Eserlerini, Bodrum'da kiraladığı yaklaşık 2 dönümlük arazide yaptığına değinen Altıntaş, "Rüyamda gördüğüm kuşların, bisiklete binmiş yaratıkların, uzun bir vücudun üstünde bir kadın başının, mezar başında dua eden bir insanının heykelini uyanınca yapmaya başlıyorum" diye konuştu.

Bugüne kadar yaklaşık 2 bin heykel yaptığını açıklayan Altıntaş, talep olması halinde heykellerin bazılarını sattığını kaydetti. - Muğla

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Gündoğan Altıntaş Bodrum Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title