Haberler

Rusya'da Gözaltına Alınan İşadamlarına İnsanlık Ayıbı

Güncelleme:

Rusya'da fuara katılmak için gidip gözaltına alınan iş adamları, Türkiye'ye geri gönderildi. İş adamları donlarına kadar soyulup kendilerine küfür edildiğini söylediler.

Rusya'da düzenlenen fuara katılmak üzere bu ülkeye giden gözaltına alınan işadamları, Türkiye'ye geri gönderildi.

Rusya'da gözaltı süresi boyunca aç ve susuz bırakıldıklarını belirten işadamları, görevlilerin üzerlerindeki giysileri çıkarttırdığını ve valizlerine el koyduklarını iddia etti.

TÜRKİYE'YE GERİ GÖNDERİLDİLER

Türkiye'nin geçtiğimiz günler Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından iki ülke arasında yaşanan kriz devam ediyor.

Rusya'ya iş ve turistik gezi için giden Türk vatandaşları geri gönderiliyor. Rusya'da gözaltına alınıp sorgulanan bazı vatandaşlar bugün Aeroflot Havayolları ile Türkiye'ye geri gönderildi.

Atatürk Havalimanı'na gelen işadamları ve bazı vatandaşlar yaklaşık 24 saat gözaltına alınarak sorgulandıklarını belirtti. Rusya'dan geri gönderilen vatandaşlar Moskova'da valizlerine el konulduğunu ve Rusya tarafından İstanbul'a gönderilen valizlerin içinin boş olduğunu kaydetti. Rusya'da kötü muameleye gördüklerini kaydeden bir vatandaş ise görevlilerin kıyafetlerini çıkarttırdığını iddia etti.



"ÜLKEMİZE KÜFÜR EDİYORLARDI"

Rusya'da görevliler tarafından kötü muameleye maruz kaldığını belirten Cemil Özdemir isimli bir vatandaş, "20 saate yakın esir hayatı yaşıyoruz. Ne yazık ki misafir olarak değilde son olan olayların esiri olarak orada bulunduk. 5.5 saat bizi beklettikten sonra odalara aldılar. Herkesi dağıttılar erkek ve kadınları ayrı ayrı.

Konsolosluğumuzdaki arkadaşlarımıza teşekkür ederiz, bizimle ilgilendiler. Yaklaşık 14 saat yemek yemedik. Konsolosluktan gelen arkadaşların getirdiği yiyecekleri yedik. 10 saat su yoktu. Çeşme sularını getirip içirmeye çalışıyorlardı. Olay çıkarmadık. Sürekli tahrik edecek şeyler söylüyorlardı. Ülkemize küfür ediyorlardı. İlk gittiğimiz zaman bizi sorguya aldılar. Sivil vatandaşlar geldi. İmzalı kağıtlar almaya çalıştılar. Bizde psikolojik olarak bıraktıkları etki çok büyük" dedi.



"GELİRKEN YOLDA PANTOLONUMUZA KADAR ÇIKARTTIRDILAR"

"Bize zorla bilet aldırdılar" diyen Ergun Tokuslu ise "Otele gitmemizi söylediler. Karakola gittik. Karakoldaki arkadaşlar bize vizesiz geldiğiniz için kalabilirsiniz dediler. Moskova'ya döndük. Gelirken yolda pantolonumuza kadar çıkarttılar. Hala da Türklere orada dünya kadar sıkıntı yaşatıyorlar. Bizim ülkemize ellerini kollarını sağlayarak girebiliyorlar" ifadesini kullandı.



"VALİZİN İÇİNİ BOŞALTIP BOŞ ŞEKİLDE GÖNDERMİŞLER"

Ramazan Güdümen isimli bir vatandaş valizinin içindeki eşyaların eksik olduğunu belirterek, "Rusya'dan geliyoruz. Valizin içini boşaltıp boş şekilde göndermişler.

Bilgisayarım, kamera parçalarım vardı. 24 saat orada gözaltında tuttular bizi. Valizlerimiz size gelecek İstanbul'dan alacaksınız dediler kimisi yok kimisi eksik" dedi.





Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Rusya Federasyonu Moskova Türkiye Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

500

Yorumlar (11)

erz25:

SIKINTI YOK AYNISINI RUS VATANDAŞLARINA YAPARIZ OLUR

15
6
yanıtYanıtla
ceyhanlı:

gitmeyın oglum bıle bıle gidiyorsunuz o soguk lanet ulkeye hepsi sarhoş din yok iman yok içki içki

15
4
yanıtYanıtla
selman ufuk:

insanin acisi buyuk olun ca sindirmesi zor olur

4
0
yanıtYanıtla
Turkıyem:

Bız yapsak dunya ayaga kalkar Rusya ıste ucuncu sınıf demokrasi ve ınsanlar dısı harerkekler ne beklenir ınsanlar toptan bombalayan bır menfaatı ıcın dunyaya yok sayan devlet

3
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Bana ne paragöz , işçileri sömüren, kendileri de işçilere aynı muameleyi yapan kişiler bunlar. Ohh olmuş. İşçilerinizi vergi ödememek için sigortasını yatırmazsanız böyle şeyler başınıza gelir. Yapmayanları tenzih ederim ama geneli böyle

2
0
yanıtYanıtla
türk:

ne yani dört tane türkü ülkeye almadınız acınız mı hafifledi :)) başka yapacak bir şeyiniz yok mu

2
0
yanıtYanıtla
GAZİ 27:

aynısını da biz yapmalıyız.

1
1
yanıtYanıtla
reis:

Ulan onlara yolda yürümeye fırsat vermicez bunu bilsin ler

0
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

ALİ BEY HERKES SİZİNĞİBİ VATANHAİNİ DEĞİL ONUN İÇİN SOKAĞA ÇIKMA YAĞIVAR

0
0
yanıtYanıtla
misafir:

BİZ YAPSAK İNSAN HAKLARI DÜNYAYI YIKARDI ŞİMDİ TIK YOK GERÇİ BİZİM İÇİMİZDEKİ HAİNLER ÇOKTAN RUSYAYI HAK VERMİŞLER AMA

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title