Haberler

Rüstem Paşa Çay Bahçesi Tekirdağ'da Yaşlılarına Sahip Çıkıyor

Tekirdağ’da yaşlı kesimin uğrak yeri olan tarihi Rüstem Paşa Camii’nin yanındaki çay bahçesi, yaşlı ve emekli vatandaşlara sahip çıkıyor.

Tekirdağ'da yaşlı kesimin uğrak yeri olan tarihi Rüstem Paşa Camii'nin yanındaki çay bahçesi, yaşlı ve emekli vatandaşlara sahip çıkıyor.

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Rüstem Paşa çay bahçesine gelen yaşlı vatandaşlar, gün boyu vakitlerini çay bahçesinde geçiriyor. Sabahın erken saatlerinde çay bahçesine gelen vatandaşlar, ezan okunduğu zaman camiye giderek ibadetlerini yapıyor.

Çay bahçesinde 75 kuruşa çay verdiklerini ifade eden işletme sahibi Erdal Torlak, yaşlı vatandaşları fiyat konusunda zorlamadıklarını söyledi. Erdal Torlak, yaşlı müşterilerinden memnun olduklarını ifade ederek, "Rüstem Paşa Çay Bahçesine günlük 50 ve 60 üzerinde yaşlı geliyor. Sabah geliyorlar akşama kadar oturuyorlar burada vakit geçiriyorlar. Vakit namazları olduğu zaman camiye gidiyorlar ve sonra geri geliyorlar. Akşam namazından sonra herkes evine gidiyor. Yaşlılardan rahatsız değiliz tam tersi memnunuz. Günlük 50 ve 60 tane yaşlı geliyor ama genç müşterilerimiz de var. Biz normalde çayı 75 kuruşa satıyoruz ama yaşlılar ne kadar verirseler fark etmiyor. Cebinde ne bozukluk varsa onu veriyor biz de bir şey demiyoruz" diye konuştu.

Arkadaşları ile birlikte vakit geçirmek için çay bahçesine geldiğini belirten 65 yaşındaki emekli Haşur Karakul, "Saat 9'dan beri burada oturuyoruz. Arkadaşlarla beraber çay içiyoruz. Ezan okunduğu zaman camiye gidiyoruz. Namazımızı kılıp tekrar buraya geliyoruz ve akşam olunca evimize gidiyoruz" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleymanpaşa Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title