Haberler

Rus Uçağının Türk Hava Sahasını İhlal Etmesi

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesiyle ilgili olarak "Bu son derece kaba ve yakışıksız bir davranıştır, bir kabadayı tarzıdır, tavrıdır" dedi.

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesiyle ilgili olarak "Bu son derece kaba ve yakışıksız bir davranıştır, bir kabadayı tarzıdır, tavrıdır" dedi.

Canikli, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, son günlerde iki Rus uçağının Türkiye sınırlarını ihlal etmesi konusuna değindi.

Olayın önemli olduğunu vurgulayan Canikli, "Bu son derece kaba ve yakışıksız bir davranıştır, bir kabadayı tarzıdır, tavrıdır. Bu tür politikalar hiç kimseye fayda sağlamaz, son derece yanlış bir adımdır, Rusya açısından yanlış bir hamledir" diye konuştu.

Canikli, hassas, kritik bölgede, kritik dönemde bu tür yanlışların yapılmasının çok sıkıntılı sonuçların ortaya çıkmasına yol açabileceğine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim Rusya ile çok özel ilişkilerimiz var, ticari ilişkilerimiz var, çok iyi bir noktadayız, esasında çok da iyi gidiyor, Rusya'nın da nükleer santral dahil olmak üzere büyük yatırımları var. Halklar açısından da yakınlaşma ortamı oluşmuş son yıllarda. Yüz binlerce Rus turist Türkiye'ye geliyor. Her iki ülkenin de lehine her iki ülke halkının lehine böyle bir tablo gelişme ama bir anda böyle bir yaklaşım içerisine girilmesinin gerçekten mantıkla izah edilir hiç bir tarafı bulunmamaktadır. Temennimiz Rusya'nın, kendi halklarının da aleyhine olacak bu tür adımlardan kaçınmasıdır."

AK Parti'nin seçim beyannamesi

Türkiye'de 7 Haziran seçimlerinin AK Parti açısından çok önemli bir ders mahiyetinde olduğunu belirten Canikli, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz öyle algılıyoruz. 13 yıldan beri ülkeyi tek başına yöneten bu AK Parti kadrolarına, 7 Haziran'da tek başına hükümeti kurma görevi verilmemesinin elbette bir ikaz boyutu vardır, bunu hiç kimse görmezden gelemez, görmezden gelerek yola devam edemeyiz. Biz de öyle yaptık zaten, özellikle bu seçim öncesinde 7 Haziran seçimlerinin ortaya çıkardığı, bize verilen mesajlar hepsini gözden geçirdik, eksikleri tamamladık, yanlışlar varsa onlarla ilgili düzenlemeler yaptık. Vatandaşın tam olarak ne istediğini anlamaya çalıştık ve anladığımızı zannediyoruz. Onun sonucu olarak önceki gün Sayın Başbakanımız tarafından açıklanan seçim beyannamesi ortaya çıktı. Yani 7 Haziran seçimleriyle ortaya çıkan tabloda bize verilen mesajın da izlerini, yansımalarını bu seçim beyannamesinde kesinlikle görmek mümkün."

Kaynak: AA / Yerel

Rusya Federasyonu Nurettin Canikli Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title