Haberler

Rus Uçağı, ABD Jetlerini Engelledi

Güncelleme:

IŞİD hedeflerini vurmak için İncirlik Üssü'nden havalanan iki ABD jeti, Rus uçağı tarafından engellendi. Jetler, Rus uçağıyla karşılaşmamak için görevi iptal etti.

ABD, ilk defa Suriye hava sahasında Rusya tarafından engellendi. İncirlik Üssü'nden havalanan iki ABD jeti, IŞID'in merkezi sayılan Rakka yakınlarındaki hedefleri vurmaya gidiyordu. Bir Rus uçağıyla karşılaşan jetler, güvenli mesafeyi korumak istedi ancak Rus uçağı yolundan dönmedi.

ABD jetleri, Rusya'ya ait uçakla karşılaşmamak için rota değiştirmek zorunda kaldı ve bunun üzerine bombardıman görevi iptal edildi.

"MESAFENİ KORU" EMRİ

Yetkililer, Rusya'nın Suriye'de operasyonlara başlamasıyla beraber, ABD jetlerine güvenli mesafeyi korumaları emri verildiğini belirtiyor.

MASAYA OTURACAKLAR

İki ülkenin Suriye hava sahasının kullanımı konusunda ortak bir anlaşmaya varmak amacıyla çalışmalara başladığı bildirildi.

RUS GEMİSİ BOĞAZ'DAN GEÇTİ, İŞLER KARIŞACAK

Rusya Donanması'na ait 142 borda numaralı "Novocherkassk "Çanakkale Boğazı'ndan geçerek Ege Denizi'ne açıldı. Marmara Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na giriş yapan Rus savaş gemisinin gideceği liman hakkında bilgi verilmedi.

Türk hava sahasını ihlal eden Rusya'nın gemisinin boğazdan geçişine izin verilmesi tepkilere neden oldu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Rusya Federasyonu İncirlik Suriye Rakka Güncel Haberler

500

Yorumlar (60)

EYT:

YENİ DÜNYA LİDERİ PUTİN HELAL SANA

17
20
yanıtYanıtla
KODMobil-IOS:

Gercek dunya lıderı putın bızım sakma dunya lıderı nerlerde sarayına cekıl mış paracıkları sayıyordur

19
10
yanıtYanıtla
antipkk:

Sende git Rusyada yasa o zaman. . .

yanıt0
yanıt0
alli:

1. dünya savaşında doğuda ordumuz zaferler kazanıp baküye ilerleyince sözde müttefik almanların yaptığı ortada bunlar bizi savaşa sokar sonra ikisi bir olur bize dört koldan saldırırlar

27
0
yanıtYanıtla
........:

şimdi niye gelmiyon. yemiyor mu?

yanıt4
yanıt1
TurkMobil-IOS:

Türkiye en iyisini yapmış izin vermekle, yoksa Rusya izansız geçecek, Rusya PYD ye benzemez. Biz büyük Türkiyeyiz sadece Örgütlere karışı parmak salarız,

14
12
yanıtYanıtla
antipkk:

ISID bizimde Düsmanimiz bu Yüzden olsa gerek? PKK da bitecek ama bu kesin. . .

yanıt0
yanıt0
bambam:

istersen izin verme. 2 günde yokeder bizi.

12
12
yanıtYanıtla
.:

YOK BE RUSYADA O KADAR Bİ ŞEY YOK VER VOTKAYI AL ALTINDAKİ TANKINI ÇEÇENLER İLE AFGANLILARI YENEBİLDİ Mİ RUSYA

yanıt7
yanıt7
Ömer Muhtar:

Ne oldu? Hava sahası ihlali yaptığı için kükrüyordunuz Rusya''ya. . . Ama aynı Rusya''ya Boğazlar''ı açmayı da biliyorsunuz. . . Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

19
5
yanıtYanıtla
Tüm 60 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title