Haberler

Rus Turist Uçakları İptal Edildi, Rezervasyonlar Durdu

Güncelleme:

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un çağrısı üzerine dünden itibaren başta Antalya olmak üzere Rusya'dan Türkiye'ye turist getiren tüm uçak seferleri iptal oldu.

Tur operatörleri de Türkiye rezervasyonlarını durdurdu. Rusya uçağının düşürülmesi sonrasında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, Rusya vatandaşlarına Türkiye'ye tatile gitmemeleri yönündeki tavsiyesi ve tur operatörlerine de rezervasyon yapılmaması yönündeki uyarıları sonrasında birçok uçak seferi iptal edildi. Bazı uçaklar sadece Rus turistleri ülkelerine götürmek için boş geldi.

KÖTÜ HABERİ FEDERASYON BAŞKANI AÇIKLADI

Yaşanan gelişmeleri doğrulayan Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, Rusya Dışişleri Bakanı'nın 'yolcuları geri çek, gönderme' gibi açıklama ve tavsiyeleri üzerine dünden itibaren uçakların gelmemeye başladığını söyledi.

Rusya'dan turist gelişinin normalde ekim sonu veya kasım başında bittiğini belirten Osman Ayık, bu yıl Mısır'daki uçak düşürme olayı sonrasında iptal edilen Mısır'a uçuşların Türkiye'ye yönlendirilmesinden dolayı Rus turist artışı olduğunu, bugünkü iptallerin de bunu kapsadığını dile getirdi.

REZERVASYONLAR DURDU

Türkiye'ye yılda 4 milyonun üzerinde Rus turist geldiğini ve 5 milyar dolara yakın ekonomik değeri olduğunu belirten Osman Ayık, önümüzdeki yıl için rezervasyonların Rusya'daki tur operatörleri tarafından durdurulduğunu söyledi. Bugünkü iptallerin çok önemsenecek rakamlar olmadığını ve önümüzdeki yıl rezervasyonları için de konuşmanın erken olduğunu kaydeden Osman Ayık, şöyle konuştu:

"Olay çok daha sıcak, ne boyuta gelişecek, bir yorum yapmak için çok erken. İki ülke arasındaki ilişkiler çok köklü ve tırmandırmadan bu işlerin yatıştırılmasını arzu ediyoruz. Yoksa böyle devam ederse, 'kapattım uçuşları' derse neyi konuşabiliriz ki. Önemli olan işin o boyutlara gelmemesi. Sayın Dışişleri Bakanının girişimi çok olumlu ve devamında da olumlu adımlar atılarak bu krizin aşılmasını bekliyoruz. Bugünkü küçük rakamları konuşmaktan daha ziyade 3-4 milyonun gerçekleşmemesi çok daha önemli ve vahim sonuçlar doğurur. Büyük fotoğrafa bakmaya çalışıyorum. Bu kapasitede, ölçekteki sayının yerine koyabileceğimiz başka bir pazar yok. Bu pazarın kaybolması durumunda telafi edilebilecek başka pazar yok."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Rusya Federasyonu Sergey Lavrov Antalya Türkiye Turizm Turizm Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (41)

CV2:

SIKINTI OLMAZ TADINI ALDILAR DAYANAMAZLAR İKİ HAFTA SONRA GELİRLER.

31
8
yanıtYanıtla
KILLANAN ADAM:

Cehennemin dibine kadar yolları var.

26
4
yanıtYanıtla
memocan:

KARDEŞ BEŞ KERE DÜŞÜNECEN BİR YAPCAN

8
13
yanıtYanıtla
usa:

sen dusun yilbasi hindisi

yanıt3
yanıt0
russeverler taksime hepimiz nataşayız:

Türkler hıncını şimdi inşallah RUS turistlerden çıkarmaz:):):) puhaaaaa

20
1
yanıtYanıtla
germany:

bizde sizin derdinizden ölüyorduk gelmesseniz gelmeyin lan hanzolar

16
3
yanıtYanıtla
vezir42:

Bunlar gelmeince bitecekmiyiz :D kendileri ucuz tatil yapmak için geliyorlar bizim için mi geliyorlar 1 sene dayanırlar en fazla seneye gene bizdeler :D

15
2
yanıtYanıtla
BARAN:

eline 100 dolar alan laleyiye akıyordu az döviz çıkarmadılar ülkeden bence gelmesinlerantalyada 300 dolar harcıyorlar laleliden 1000 dolarla dönüyorlar

14
1
yanıtYanıtla
BAYBURT LU:

Türk bacılarımız için güzel haber artık evli yuvalar daha korunaklı olacak.

14
0
yanıtYanıtla
ramazan:

4 milyon beleşçi amele -sanki dolar milyarderi turist geliyor , açık büfe yemekle bir hafta otelde kalıyor çarşıda esnafla 1 doların pazarlığını yapıyorlar. gelmesinler daha iyi.

13
0
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title