Haberler

Rus Gelinlerden Oklavalı Barış Mesajı

Güncelleme:

Antalya'da Dostluk ve Barış Festivali'nde bir araya gelen Rus gelinler, kayınvalideleriyle hamur açtı, çiğ börek yaptı. Gelinler ayrıca siyasete de dostluk mesajları gönderdi.

Antalya'da bir alış veriş merkezinde, Türkiye, Rusya, Kazakistan ve Polonya derneklerinin katılımıyla düzenlenen Dostluk ve Barış Festivalinde Rus gelinler hamur işlerindeki marifetlerini sergiledi, kayınvalideleri onlara hem börek açarken hem de Türk-Rus ilişkilerinde destek verdi.

KAYIN VALİDELERİ İLE ÇİĞ BÖREK YAPTILAR

İki ülke arasındaki dostluğun pekiştirilmesi ve Antalya'da yerleşik olarak yaşayan Rus gelinlerin varlığına işaret etmek amacıyla düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Alışveriş merkezinde hazırlanan tahta sinilerin başına geçip ellerine oklavayı alan Rus gelinler çiğ börek açma konusunda hünerlerini sergiledi.

Türkiye ve Türki Cumhuriyetlere özel çiğ böreği açan Rus gelinlere, kayınvalideleri de yardımcı oldu. Gelinlerin yanına oturan kayınvalideler gelinlere hamurun açılmasını ve içinin doldurulmasını göstererek anlattı. Soğan doğrayan Rus gelinler hamuru açmakta zorlansalar da sonunda içini doldurup şekil vermeyi başardı.

UNA BULANDILAR

Hamur açma işlemi sırasında elleri yüzleri un içinde kalan gelinler uzun uğraşlar sonunda kayınvalidelerinin yüzünü kara çıkarmazken, kayınvalidelerden Türkiye'deki yaşamları konusunda tam destek aldılar.

"AİLELERİNİ NASIL BIRAKIP GİDEBİLİRLER"

Türkçe bilmeyen ve 10 yıldır Antalya'da yaşayıp Türk eşinden iki çocuğu bulunan İrina Labanova, ne Türklerle ne de Antalyalılarla hiçbir problemlerinin olmadığını belirterek, Antalya'da yaşamaktan çok memnun olduklarını söyledi. Börek açma konusunda kendisini yeterli bulmayan Labanova, Türk yemekleri konusunda daha iyi olduğunu söyledi.



Kayınvalide Ayşe Kuru ise, yabancı gelinlerin Türkiye'ye yerleştiklerini ve diplomatik yollardan bu sorunların kısa zamanda aşılması gerektiğini söyledi. Gelinlerin çocukları olduğunu, okullara gittiğini ve bir aile olduklarını hatırlatan Kuru, "Nasıl birakıp gidebilirler, kocasını bıraksa çocukları var, ailelerin dağılması mümkün değil" diye konuştu, Putin'e tepki gösterdi.

RUSYA'YA DÖNMEK İSTEMİYORLAR

Rusya Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Marina Sorokina ise etkinliğin düzenleniş amacının dostluk ve barışı simgelediğini söyledi. Özellikle Türk ve Rus iki kültüre sahip insanların bir arada kardeşçe yaşadıklarına değinen Sorokina, "Rus krizinden dolayı ilk önce biraz panikteydiler ancak şimdilerde sorun yok.

Haberlere Rusya'dan baktıkları için korkuyorlardı. Ancak şimdi herkes daha sakin. Kimse Türkiye'den çıkmayı düşünmüyor. Rusya'da aileler geri dönmelerini istiyor ama burada yaşayan Ruslar çocukları ve aileleri nedeniyle gitmek istemiyor. Türkiye'yi ve Türk insanlarını çok seviyor ve gitmek istemiyorlar" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Kazakistan Türkiye Antalya Turizm 3. Sayfa Yaşam Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title