Haberler

Rus Büyükelçi Karlov'un Silahlı Saldırı Sonucu Öldürülmesi

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili, "Rusya ve Türkiye, kökü tarihin derinliklerine uzanan dostlukla her zaman büyük zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır.

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili, "Rusya ve Türkiye, kökü tarihin derinliklerine uzanan dostlukla her zaman büyük zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır. Bu güçlü birlikteliğin, bu saldırıyı gerçekleştirenlerin amaçlarına ulaşmalarına da asla izin vermeyeceğinden hiç şüphe duymuyoruz." ifadelerini kullandı.

Yenigün yaptığı yazılı açıklamada, Karlov'un menfur bir saldırıya uğradığını derin bir üzüntüyle öğrendiklerini belirtti.

Karlov ile göreve geldiği günden bu yana çok yakın ilişkiler içinde bulunduklarına ve çalışma fırsatı yakaladıklarına işaret eden Yenigün, Büyükelçinin, Türkiye ile Rusya arasındaki krizin atlatılması konusunda büyük çaba gösterdiğinin altını çizdi.

TMB olarak, Karlov'u Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'yi ziyaretinden önce Ankara'da ağırladıklarını hatırlatan Yenigün, şunları kaydetti:

"Sayın Andrey Karlov, yoğun bir diplomasi trafiği yürütmüş, ilgili tüm çevrelerle ilişkiler kurmuş ve süreci çok titiz bir şekilde yönetmişti. Sayın Karlov üyelerimizin ve birçok büyükelçinin hazır bulunduğu toplantımızda yaptığı konuşmada, 'Son dönemin en derin krizini aşmış bulunuyoruz. Türk şirketlerini saygıyla anıyoruz ve Türk müteahhitlerinin Rusya'ya dönmelerini bekliyoruz' diyerek çok açık ve net mesajlar vermiş ve ilişkilerin normale dönmesi konusunda büyük bir adım atmıştı.

Rusya ve Türkiye, kökü tarihin derinliklerine uzanan dostlukla her zaman büyük zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır. Bu güçlü birlikteliğin, bu saldırıyı gerçekleştirenlerin amaçlarına ulaşmalarına da asla izin vermeyeceğinden hiç şüphe duymuyoruz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Mithat Yenigün Türkiye Rusya Ekonomi Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title