Haberler

"Ruhsal İyileşmede Mevlana'nın Etkileri" Konulu Konferans

Eskişehir Özel Reşadiye Tıp Merkezi Psikiyatrist Uzmanı Dr. Sıtkı Karaca, Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde ''Ruhsal İyileşmede Mevlana'nın Etkileri'' konulu konferans verdi.

Eskişehir Özel Reşadiye Tıp Merkezi Psikiyatrist Uzmanı Dr. Sıtkı Karaca, Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde "Ruhsal İyileşmede Mevlana'nın Etkileri" konulu konferans verdi.

Dr. Karaca, çok sayıda katılımcının dinlediği konferansta, hem batı, hem doğu felsefe ve düşünce adamlarının sözlerinden bahsetti ve ruhsal örnekler verdi. Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin Mesnevisiyle karşılaştırmalı bir sunum gerçekleştiren Dr. Sıtkı Karaca, ruhsal terapide, Mesnevi'nin ve inanç tabanlı düşünce akımlarının önemine değindi, konferansını güzel fıkra ve hikayelerle süsleyerek "Hayat dünle ilgilenmez. Geçmişin kayıpları ve ulaşılamamışlıkları üzerinde, keşkelerle saplanıp kalmak, insanı normalleşme düzeyinden uzaklaştırır" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Odunpazarı Belediyesi Eskişehir Reşadiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title