Haberler

RTÜK, İzdivaç Programlarına Ceza Yağdırdı

Güncelleme:

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, skandalların eksik olmadığı izdivaç programlarını yayınlayan Star, Fox, Kanal D, ATV ve Flash TV'ye ceza yağdırdı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), kurula en çok şikayet edilen programlardan olan evlilik programlarına müeyyide uyguladı. Bu kapsamda Star, Fox, Kanal D, ATV ve Flash TV'ye para cezası verildi.

DOSYALARI BİR HAYLİ KABARIK

RTÜK yetkililerinden alınan bilgiye göre, üst kurulun 16 Haziran'daki toplantısında evlilik programları da ele alındı. Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkındaki Kanun uyarınca, üst kurula en çok şikayet edilen evlilik programlarına, içeriğinde argo sözcükler ile genel ahlaka aykırı ifadelerin yer alması, adaylar arasında hoş karşılanmayan davranışların görülmesi, sansasyonel kişiler ile cast oyuncularına ısrarla yer verilmesi, olayların dramatize edilerek adeta tiyatro sahnesine çevrilmesi, evlilik dışı amaçlarla katılım sağlanması, özel hayatın gizliliğinin ihlal edilmesi, insan onuruna aykırı yayınların yapılması ve toplumsal değerlerin hiçe sayılması gerekçeleriyle müeyyide uygulandı.

PARA CEZASI VERİLDİ

Bu çerçevede, RTÜK'ten evlilik programı yayınlayan Star, Fox, Kanal D, ATV ve Flash TV'ye para cezası verildi. Ceza, kanalların aylık gelirlerine göre farklı oranlarda belirlenecek. Vatandaşlardan gelen yoğun tepkiler üzerine izdivaç programlarını yakın takibe alan RTÜK, daha önce programların yapımcıları ve bunların yayınlandığı televizyon kanallarının yetkilileriyle toplantı yapmış ve uyarıları dikkate almayan kanallara yine ceza vermişti.

RTÜK HALKIN SESİNİ DUYDU

Programa katılanların itiraflarıyla ortaya çıkan skandalların ardından birçok vatandaş bu tarz programların yayından kaldırılması konusunda RTÜK'e çağrıda bulunmuştu. Ancak RTÜK şimdilik bu adımı atmasa da caydırıcı ceza yöntemleriyle izdivaç programında yaşanan skandalların önüne geçmeyi hedefliyor.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Kanal D Star Fox Magazin Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500

Yorumlar (43)

saçma:

saçmalığın daniskası ya ne cezası kardeşim o ceza parası onların içecek parası değildir kapansın kapansın 7 den 70 e milletin genine girdiler birçok yuva yıkılır oldu rtük bence sınıfta kaldı rtük sadece isminin olduğunu düşününüyorum artık. bi toplumun geleneği göreneği saygısı sevgisi yani en taban işleriyle oynuyolar sırf para için rtük buna izin vermemeli diye düşünüyorum geçte olsa bitirsin artık bu saçmalığı

20
15
yanıtYanıtla
vedat:

bırakın ya cezayı. kökten kaldırın bu programları. bu programlara emeği geçenlere ömür boyu tv yasağı koyun

19
5
yanıtYanıtla
fikret danaMobil-IOS:

Yayından kaldırın bu purogramları allah aşkına

22
1
yanıtYanıtla
KARAİZDİVAÇ:

hiçde sevinmedim cezaya. . . tek çare kapatmaları kaldırmaları. . . . . . yoksa bizde salak izleyiciler olduktan sonra cezayı hay hayli ödeyip gene yayınlarlar. . . . .

18
0
yanıtYanıtla
ka adalet:

para cezası vereceğine proğramı yayından kaldırsana

18
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Kaldirin cebe para indirmekle olmaz cocuklarimiz ahlaksiz olacak bu seviyesiz seyl3r yuzundennnnnn

16
1
yanıtYanıtla
remzi:

ayıp TÜRK milletinin ahlakıyla resmen dalga geçiyorlar

15
0
yanıtYanıtla
yorgun:

habere bak rütük halkın sesini duydu YILLARDIR NERENİZLE DİNLİYORDUNUZ VATANDAŞI şimdi duydunuz BAŞKA PROGRAMLAR OLSA anında yayın yasağı gelirdi bu ŞARLATANLARI ORAYA çıkartanlara da ceza yağsın EDEPTEN YOKSUN KALMIŞ TOPLUM OLMA YOLUNDA İLERLEYEN ŞARLATANLAR

11
2
yanıtYanıtla
Rıfat yılmazMobil-IOS:

Bu proglamlar yayından kalksın

13
0
yanıtYanıtla
tgt:

toptan kaldırılsın iğrenç

11
0
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title