Haberler

Roman Çocukların Geleceğine Işık Tutulacak

Türkiye Romanlar Konfederasyonunca hazırlanan "Bir Çocukta Sen Okut, Geleceğe Işık Tut Projesi" ile yaklaşık bin Roman çocuğun eğitimine destek verilecek.

KADİR YILDIZ - Türkiye Romanlar Konfederasyonunca hazırlanan "Bir Çocukta Sen Okut, Geleceğe Işık Tut Projesi" ile yaklaşık bin Roman çocuğun eğitimine destek verilecek.

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ünlü sanatçıların desteklediğini söyledi.

Erdoğan'ın Çanakkale ve Bursa'daki buluşmalarda çocukların eğitimiyle ilgili sivil toplum kuruluşlarının sorumluluk üstlenmesini istediğini anımsatan Çokyaşar, projeyle ilköğretimden üniversite öğrenimine kadar yaklaşık bin çocuğun desteklenmesinin planlandığını dile getirdi.

Çokyaşar, Türkiye'de eğitim standartlarının her geçen gün iyiye gittiğini vurgulayarak, "Bu çorbada bizim de tuzumuz olsun istedik. Ön yargı ve kötü algının kalkmasıyla çok daha güzel şeyler oluyor. Kocaeli'de Roman festivalleri ve okuma etkinlikleri yapıldı. Kocaeli, Türkiye'de rol model oluşturdu. Devletin desteği bu konularda önemli. Artık halkın genelini işin içine dahil etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

"Sanatçılar konserlerle katkı sağlayacak"

Projeyle ilgili çok sayıda olumlu geri dönüş aldıklarını anlatan Çokyaşar, çocukların eğitimine katkı sağlamak isteyen çok sayıda kişinin kendileriyle iletişime geçtiğini, bağışların resmi ve kurumsal çerçevede çocuklara ulaştırılacağını belirtti.

Çokyaşar, projeye devletin ve hayırsever vatandaşların yanı sıra sanatçıların da konserlerle katkı sağlayacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Halen Romanların yaşadığı bazı bölgelerde okuma oranı yüzde 40-50'dir. Türkiye'de en azından yüzde 30 eğitimden yoksun kesim var. Ülke geneline baktığımızda Romanların 5 yıl önceki haliyle şimdiki durumu çok farklı. Eğitim ve istihdam alanlarında yüzde 10-15 yükselme var. Kocaeli'deki Bilgi Evleri projeleriyle okuma oranları yükseldi. Hükümet, yerel yönetimler ve vatandaşların desteğiyle sonuca daha kolay varabiliriz. İstihdamın önündeki en büyük engel eğitimsizlik. Bunu da ortadan kaldırmak için bu proje çok önemli. Projeyle aynı zamanda Roman çocukların erken yaşta evliliklerin önüne geçilmesi, çocuk işçilerin azaltılması, kendilerine ve topluma faydalı bireyler yetiştirilmesi hedefleniyor. Çevremizde Romanlar arasında çıkıp iyi yerlere gelen arkadaşlarımız var. Onların da artık Roman kimliğini kabul edip, ortaya çıkmaları ve rol model olmaları lazım."

Romanlarla ilgili algıyı değiştirmek için çalıştıklarını aktaran Çokyaşar, "Yetişmiş çocuklarımızın iyi yerlerde değerlendirilmesi için Cumhurbaşkanımızın bizzat talimatları vardır. Eskiden 'Romanım' demek daha zordu. Artık yapılan çalışmalar, bunu kırmaya başladı" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Tut Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title