Haberler

Roj TV İle İlgili Yeni Deliller

Danimarka’nın Berlinske Tidende Gazetesi, Roj TV-PKK Bağlantısı Haberine Yeni Belgelerle Devam Etti.

Danimarka’nın yüksek tirajlı Berlinske Tidende Gazetesi, büyük yankı uyardıran Roj Tv PKK bağlantısı haberine dün (perşembe)yeni belgelerle devam etti. Gazete, Roj TV yönetim kurulu başkanı ve muhasebecisinin de PKK yönetimi ile görüştüğünü resimle ispatladı.

Danimarka’nın Berlingske Tidende gazetesi Roj Tv ve PKK bağlantısıyla ilgili yeni delliler yayımladı. Gazetede dün yayımlanan resimde, Roj Tv Yönetim Kurulu Başkanı Danimarkalı Henrik Caprani Winkel, Brüksel’de Remzi Kartal ve üzeyir Baydar ile görüşme halinde görülüyor. Berlingske Tidende gazetesinde dün yer alan haberde « Henrik Caprani Winkel çok açık bir dille „hiçbir zaman » diyerek, Roj Tv PKK bağlantısını ve kendisinin bu konuda bilgisi olduğunu inkar etmişti. Oysa bugün yayımladığımız resimde Roj TV yönetim Kurulu Başkanı PKK’nın üst düzey iki yöneticisi ile Berçika’da yaptığı görüşmede görülüyor. Şimdi PKK’nın siyasi kuruluşu olan Kongra-Gel’in başkanı olan Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar o zaman PKK’nın avrupa başkanıydı. Her ikisi hakkında Belçika’da terör örgütünün üyesi olmak, sahte pasaport düzenlemek, haraç toplamak suçlarından dava açılmıştı. Görüşme resminde, Roj TV’nin muhasebecisi Flemming Nejstgaard da yer alıyor. O da PKK lılarla görüştüğünü inkar etmişti » cümlelerine yer erildi.

ROJ TV YÖNETİCİLERİ ŞİMDİ SIKIŞTILAR

Sosyal Demokrat Parti Hukuk Sözcüsü Karen Hakkerup, yeni delillerin kendilerinde şok tesiri yarattığını belirterek « Roj Tv yöneticileri şimdi sıkıştılar. Şimdiye kadar saklamaya çalıştıkları terör grubu ile bağlantıları tamamen belgelenmiş oldu. Adalet bakanı Berfoed bize bu ilişkelerin hesabını vermek zorunda. Danimarka Halk Partili, Hukuk Komisyonu Başkanı Peter Skaarup ile birlikte bakanı komisyonda hesap vermeye çağırdık »dedi.

BAKAN BERFOED DHA’YA YAZILI AçIKLAMA GÖNDERDİ

Adalet Bakanı Lars Berfoed, Roj Tv konusuyla ilgili olarak kendisinden istediğimiz randevuya yazılı cevap verdi. Basın danışmanı Troels Kroeg aracılıĞI ile DHA’ya bir mail gönderen Berfoed « konuyla ilgili yeni bir adım atmadan önce, savcılığın soruşturmayı tamamlamasını bekliyorum. Bu nedenle şu anda bir şey söylemem doğru olmaz. Bilindiği gibi Kopenhag Polisi ve Kopenhag Devlet Başsavcılığı, Türk makamlarının suç duyurusu üzerine ROJ TV’nin yasadışı faaliyetleri olup olmadığını inceliyor. Ben de savcılığın davayı sonuçlandırmasını bekliyorum. Bu nedenle şu anda bir şey söylemem doğru olmaz » dedi.

TEPKİLER çEKİç’İ çARK ETTİRDİ

Öte yandan Roj ve PKK Bağlantısı konusunda DHA’ya önemli açıklamalarda bulunan Sosyşalist Halk Parti Milletvekili Özlem Sara çekiç, DHA’da yayınlanan haberden sonra kendisine mail ve telefonlarla çok sayıda tepki geldiğini belirterek, DHA’nın haberini yalanlama girişiminde bulundu. Ancak kendisine, yaptığı açıklama banttan dinletilince. Söyleyecek söz bulamadı. çekiç,DHA’ya yaptığı açıklamalarla ilgili bir taraftan sözlerimin arkasındayım dedi, diğer taraftan baskılar üzerine çark ederek Özgür Politika gazetesine «DHA’nın haberi düzmece» şeklinde açıklama yaptı.

ünsal TURAN / KOPENHAG / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title