Haberler

Rizeli Sahilde Yürürken Islanmayacak

Türkiye'nin En Çok Yağış Alan İli Olan Rize'de, Sahilde Bulunan Yürüyüş Parkurunun Üzeri, 'Yürüyüş Yapanlar Yağmurda Islanmasın' Diye Kapatılacak. Belediye Başkanı AK Parti'li Halil Bakırcı, "Dünyada Böyle Üstü Kapalı Bir Yürüyüş Parkuru Var Mıdır Onu Bilmiyorum Ama Biz Bunu Uygulayacağız" Dedi.

Türkiye'nin en çok yağış alan ili olan ve yılın ortalama 173 gününü yağışlı geçiren Rize'de, Müftü ve İslampaşa mahalleleri arasındaki sahil şeridinde bulunan 4 kilometrelik yürüyüş parkurunun ilk etapta 1 kilometrelik bölümünün üzeri kapatılacak.

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Halil Bakırcı, yağışı bol olan Rize'de insanların yürüyüş yapmakta zorlandığını belirterek, "Yaklaşık 4 kilometre olan yürüyüş parkurunun tamamı olmasa da en azından 1 kilometrelik kısmının üzerini kapatmayı planladık. çünkü insanlarımız bazen yağmurda yürüyüşe imtina ediyor. En azından yağmurda ıslanmak istemeyenler o alanın altında yürürler. Bakanımız Faruk Nafiz Özak'tan destek sözü aldık. 1.5 ay sonra projeyi ihaleye çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Her gün sahilde 300'ü aşkın kişinin yürüyüş yaptığını söyleyen Bakırcı, şunları söyledi:"Ben de zaman zaman sabahları yürüyüşe çıkıyorum. İnsanlara alternatif sunduğunuzda bunu kullanıyor. Belli bir yerin üstünü de kapatırsak altında insanlarımız yürüyüş yapar. Dünyada böyle üstü kapalı bir yürüyüş parkuru var mıdır onu bilmiyorum ama biz bunu uygulayacağız. Sahildeki 3-4 metre genişliğindeki yürüyüş parkurunun üzerini kapatıp, yanlarını açık bırakacağız. Altında yürüyenlerin kafasına yağmur vurmayacak. İnsanımız kapalı alanda birkaç tur attığında yağmurlu havada yürüyüş merakını gidermiş olacak. Yağmurda altında yürümek isteyenler zaten yağmurlukları ile istediği alanda yürüyebiliyor."

RİZE'DEN İLGİNç KARELER

Bilindiği gibi Rize, benzeri pek görülmeyen uygulamalarla ülke gündeminde yer bulmuştu. Geçen yıl yaptırılan ve altından bir cadde ile dört şeritli karayolu geçen yaklaşık 300 metrelik yaya üst geçidi, karmaşık yapısı nedeniyle Rizeliler'ce, 'Labirent' olarak değerlendirilmiş, vatandaşlar, karayollarında olduğu gibi geçide de yön levhalarının konulmasını istemişti.Kentte inşa edilen bir apartmanın giriş kapısına yol yapımında sorun çıkınca müteahhit Yakup Güngör benzeri görülmemiş bir uygulamaya imza atarak, binanın arkasından zemine inen 164 basamaklı bir merdiven yaptırmış, bina sakinleri, 8 katlı binaya ulaşabilmek için 8 kat merdiven çıkmak zorunda bırakılmıştı.

Muhammet KAçAR/ RİZE, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title