Haberler

Rize'de Lise Binasının Ortak Kullanılması

Rize'de, imam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin velileri Hasan Sağır Anadolu Lisesi'ndeki sorun çözülünceye kadar çocuklarını okula göndermeme kararı aldı.

Rize'de, imam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin velileri Hasan Sağır Anadolu Lisesi'ndeki sorun çözülünceye kadar çocuklarını okula göndermeme kararı aldı.

Vali Ersin Yazıcı, okula giderek İmam Hatip Ortaokulu'nun velileri ile bir süre görüştü.

İmam Hatip Ortaokulu velilerinden Abdülhamit Öksüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hasan Sağır Lisesi'nin okul giriş kapısını kapatarak eylem yaptıklarını söyledi.

Eylem yaparak istediklerini elde ettiklerini ifade eden Öksüz, "Tek taraflı haber yaparak bizi suçlu gösterdiler. Bu okulda İmam Hatip Ortaokulu olduğu için mi hor görülüyoruz. Bize ayrılan belli bir kısım Kalkandere L Tipi Kapalı Cezaevi bundan daha iyidir. Çünkü orada daha hür yaşıyorlar. Bu çocuklar 40 kişilik sınıflarda mı okuyacaklar ?" dedi.

Öksüz, kendilerine üçüncü sınıf vatandaş gibi davranıldığını öne sürerek "Veliler olarak bizim değerimiz bu kadar mı?. Aile birliği ve veliler olarak karar aldık. Bu okul düzelinceye kadar ve eşit bir şekilde paylaşılıncaya kadar biz okula çocuklarımızı göndermiyoruz. Bu sıralar dolu olması gerekirken bomboş olacak" diye konuştu.

Dün de Hasan Sağır Anadolu Lisesi'nin bir bölümünün İmam Hatip Ortaokuluna tahsis edilmesine tepki gösteren öğrenciler okulun giriş kapısının önünde oturma eylemi yapmıştı. - Rize

Kaynak: AA / Yerel

Ersin Yazıcı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title