Haberler

Rize'de Heyelan

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Heyelen alanından görüntüler,- Zarar gören evler,- Vatandaşlardan Muharrem Mutlu ve Havva Mutlu'nun açıklamaları, Rize'de heyelan- Güneysu ilçesinde, şiddetli yağış sonucu meydana gelen heyelan nedeniyle yıkılma riski bulunan 3 ev boşaltıldı Rize'nin Güneysu ilçesinde etkili olan yağış nedeniyle heyelan meydana geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Heyelen alanından görüntüler,- Zarar gören evler,- Vatandaşlardan Muharrem Mutlu ve Havva Mutlu'nun açıklamaları, Rize'de heyelan- Güneysu ilçesinde, şiddetli yağış sonucu meydana gelen heyelan nedeniyle yıkılma riski bulunan 3 ev boşaltıldı Rize'nin Güneysu ilçesinde etkili olan yağış nedeniyle heyelan meydana geldi.Alınan bilgiye göre, kentte iki gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış, Güneysu'ya bağlı Merkez Mahallesi'nde heyelana yol açtı.Yaklaşık 2 dönümlük alanda meydana gelen heyelanda, yıkılma riski bulunan 3 ev boşlatıldı. Vatandaşlardan Muharrem Mutlu, heyelan nedeniyle büyük korku yaşadıklarını belirterek, "Korkudan geceyi camide geçirdik. Heyelan devam ediyor. Canımızı kurtardık ama evlerimizin bulunduğu alanda risk var. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.Gözyaşlarını tutamayan Havva Mutlu ise "Gidecek başka yurdumuz yok. Çok büyük korku yaşadık. Gerekli müracaatımızı yapmıştık ama bir türlü çare bulmadılar" diye konuştu.Muharrem Mutlu da mahalle halkının bir yıl önce Güneysu Belediyesine başvurduğunu, menfez çalışması yapılmasına rağmen tehlikenin ortadan kalkmadığını ifade etti.Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son iki gündür etkili olan yağışların ardından heyelanların yaşandığını söyledi. Turan, Merkez Mahallesi'ndeki vatandaşların mağduriyetinin, yapılacak çalışmalarla giderileceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Havva Mutlu Halil Turan Güneysu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title