Haberler

Rize'de Gergin Doğu Türkistan Yürüyüşü

Güncelleme:

Rize'de düzenlenen Doğu Türkistan'a destek yürüyüşünde hızla gelen bir araç grubun içerisine daldı. Bu esnada öfkeli kalabalık araç sürücüsüne saldırdı.

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi önünde toplanan Rize Gençlik Platformu isimli bir grup genç, Doğu Türkistan'da Çin'in Uygur Türkleri'ne yaptığı zulmü kınamak için destek yürüyüşü yaptı. Bazı grup üyeleri sloganlar atarken, bazı grup üyeleri ise ağızlarını bantlayarak zulme sessiz kalanları protesto etti.

HIZLA GELEN ARAÇ GRUBUN ARASINA DALDI

Kültür Merkezi önünden başlayan yürüyüş Cumhuriyet Caddesi boyunca devam ederken, grubun arka tarafından hızla gelen bir araç grubun içerisine daldı. Öfkeli kalabalık bir anda aracın etrafında toplanarak polise araç sürücüsünden şikayetçi olduklarını ve olaya müdahale etmesini istedi.

POLİS ÖFKELİ GRUBU ZOR SAKİNLEŞTİRDİ

Polis öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalışırken, araç hızla olay yerinden uzaklaştı. Polisin aracın plakasını merkeze bildirmesi üzerine araç fazla uzaklaşmadan durdurularak, sürücü Rize Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

"NE OLDUĞUNU ANLAMADIK"

Yaşadıkları olayı anlatan Selim Sancaktutan "Yürüyüş yaptığımız sırada araba bir anda arkamızdan gelerek arkadaşımıza çarptı. Ne olduğunu anlamadık. Sürücüden de polisten de şikayetçi olacağız. Kişi sayısı az olduğundan yeterli güvenlik tedbiri alınmadı" dedi.

Yürüyüşü düzenleyen grup ise kaldığı yerden yürüyüşüne devam etti. Ülkelerinden Türkiye'ye geçerek Rize'ye gelen Suriyeli Türkmen çocuklar da yürüyüşe eşlik etti. Rize Cumhuriyet Meydanı'na gelen Rize Gençlik Platformu üyeleri burada yaptıkları basın açıklamasının ardından karakola giderek, üzerlerine arabayı süren araç sürücü hakkında suç duyurusunda bulundu.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti İsmail Kahraman Doğu Türkistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (26)

HAKIKI TURKmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

RIZEDE TURKMU VARMIS ILGINC

36
11
yanıtYanıtla
İzmitmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Yazık bu Rumlar (Lazlar) kim için yürüş yapıyor. Bir günde kendileri için yapsınlar zavallılar kendilerini tam Türk sanıyorlar çokmu utanıyorlar Rum olduklarında çok acıdım hallerine... Biz oturalım bunlar bizim yerimize önden gider enailer...

27
19
yanıtYanıtla
POTAMYALImobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

BIZIM BURAYA POTAMYALI DERLER BAKMAYIN TURKCU GECINEN ASLINDAN UTANANLARA NEYSEK OYUZ

25
10
yanıtYanıtla
KUKmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bunlar turk degilki laz rum gurcu

25
10
yanıtYanıtla
POTAMYALImobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

BIZDE TURK YOK RUM GURCU LAZ BASKA IRK YOK BURDA GUYA MILLIYETCILIK YAPIYOR BAZILARI

22
11
yanıtYanıtla
BUNLAR PINOKYO MILLIYETCILERImobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

RUN YAPILARI TAM PINOKYO BUNLARIN ULKENIN TUM KAYNAK TALAN ETTILER HEM LAZIM DE HEMDE MILLIYETCIYIM DE BU NE LAHANA BU NE TURSU

25
6
yanıtYanıtla
rize pazarmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bizim tipimiz turk tipi fegil kardesim ne uyguru ne turku biz rum devsirmeleriyiz cok sayida gurcu ve laz var burada

20
7
yanıtYanıtla
IğdırMobil-ANDROID:

Aslını inkar edenlere bak Rum bozmalari bunlar

16
5
yanıtYanıtla
Odun kafa:

Mhp alperen sahtekarlari ya sev ya terk et. Dogu turkistan a gidin

7
14
yanıtYanıtla
Odun kafa:

Mhp alperen sahtekarlari gidin cinlilere isida karsi savasin. Yurumekle olmaz.

7
13
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title