Haberler

Rize Belediyesinin Çalışmaları

Rize Belediyesinin çalışmaları kapsamında Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü kuruldu.

Rize Belediyesinin çalışmaları kapsamında Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü kuruldu.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, yaptığı yazılı açıklamada, Rize'deki trafik sorunlarını çözmek amacıyla Rize Belediyesi bünyesinde Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünü kurduklarını bu sayede vatandaşların yaşamlarını daha kaliteli hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kasap, "Rize merkezde yaşanan trafik sorunu, özellikle yaz aylarında Rize dışındaki hemşehrilerimizin gelmesiyle iki üç katına çıkmaktadır. Bu yoğunluğu geçici olmasıyla birlikte yaklaşık üç dört ay yaşamaktayız" dedi.

Yaz aylarında yaşanan bu yoğunluğa yönelik tedbirlerin daha pratik ve kurumsal çözümler üretmek ve aynı zamanda kış aylarında ulaşımın tıkandığı noktalardaki sorunları çözmek amacıyla kurumsal yapıyı güçlendirmek için Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünü kurduklarını belirten Kasap, şöyle devam etti:

"Bundan sonra Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde trafik ve ulaşımla ilgili sorunların daha hızlı bir şekilde çözümünü sağlayarak hemşehrilerimizin yaşamını daha kaliteli hale getirme amacını taşımaktayız. Özellikle çocuklarımıza yönelik olarak trafik kurallarını uygulamalı olarak göstermek için gerekli adımları atacağız. Bu sayede toplumumuzun trafik kuralları konusunda daha bilinçli bir şekilde hareket etmeleri konusunda onlara yardımcı olacağız."

Otopark problemi konusunda önümüzdeki günlerde yeni adımlar atılacağının müjdesini de veren Kasap, "Bu noktada Rize Belediyesi olarak yaptığımız çalışmaları yeri geldiği zaman kamuoyuyla paylaşacağız. En azından şunu ifade edebilirim ki Cumhuriyet Meydanı'nın düzenleme çalışmalarına yönelik olarak gerekli adımları atıyoruz. Özellikle merkezi alanda yapılacak olan bu çalışmanın tamamlanmasıyla Rize'de 350 araçlık bir otopark kullanım alanı oluşacaktır. Bu otopark, Cumhuriyet Meydanı projesinin yer altındaki kısmında yapılacaktır."

Parkomat uygulaması uygulamaya koyulurken hiçbir zaman belediyenin gelir elde etmesinin amaçlanmadığı belirten Kasap, "Parkomat, esas itibariyle trafik yoğunluğunu azaltmak için bir tedbirdir. İkinci olarak da 70-80 kişiye iş imkanı sağlamıştır. Alınan ücretteki tek amaç trafik akışını sağlayabilmektedir. Minibüs hatlarının Rize içerisinde iki noktada yoğunlaştığı, iki minibüs hattını birleştirerek, tamamlama noktasında olduğumuz bazı cadde ve sokaklarda yeni hatlar oluşturup, minibüslerin daha farklı yerlere ulaşmasını sağlayacağız. Bu sayede vatandaşımızın ulaşım hizmetlerinden daha fazla faydalanmasını ve hayat standardının artmasını amaçlıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Rize Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title