Haberler

Rize - Arızalı Santral Yapılmadı, Köylüler Telefon Cihazlarını Kırdı

'alo' Demek İçin Tepelere Tırmanıyorlar !

'ALO' DEMEK İÇİN TEPELERE TIRMANIYORLAR !

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinin iki köyünde uzun süredir arızalı olan telefon santralinin tüm başvurulara rağmen onarılmaması üzerine tepki gösteren vatandaşlar, GSM şebekesinin de olmadığı köylerde dünya ile irtibatlarının kesildiğini belirterek telefon cihazlarını kırdılar. Köylüler yüksek tepelere tırmanarak cep telefonları ile iletişim kurmaya çalışırken, Telekom yetkilileri de santralin yandığını ve bazı parçalar beklendiğini belirterek, en kısa sürede santrali onarmaya çalışacaklarını söylediler.

-Telefonları kırdılar

Çamlıhemşin'e 16 kilometre uzaklıktaki Meydan ve Zilkale köylerinin iletişimini sağlayan santral geçen ay arızalandı. Meydan köyü Muhtarı Hayri Arabacı, durumu yetkililere bildirdi. Bölgede inceleme yapan Türk Telekom'a bağlı arıza ekipleri santralin yandığını ve değiştirileceğini belirterek köyden ayrıldı. Ancak aradan bir ay geçmesine rağmen arıza giderilemedi. Cep telefonlarının da çekmediği iki köyde yaşayan yaklaşık 400 kişinin dünya ile irtibatı kesildi. Yakınlarından haber alamadıklarını ifade eden ve duruma tepki gösteren köylüler, santraldeki arızanın giderilememesine kızarak Meydan köyü girişindeki santralin önünde telefon cihazlarını yere atıp kırdılar.

-İletişim çağında köyde telefon olmaması ne demek ?

Meydan köyü muhtarı Hayri Arabacı, arıza olduğunu söyleyerek santrali tamir eden görevlilerin yanlış bağlamadan dolayı santrali yaktığını iddia ederek, "Bir aydır iki köyümüzde telefonlar çalışmıyor. Görevlilerin yol açtığı bir olayın cezasını köylüler çekmek zorunda mı? İletişim çağında köyde telefon olmaması ne demek? Hangi kuruma gittiysem 'bizi aşar' dediler. Arıza giderilemedi. Cep telefonları da çekmiyor. Köyde iletişim sağlanamıyor. Yakınlarımızdan haber alamıyoruz. Ancak 4-5 saat yürüdükten sonra telefon çeken bir yerde iletişim sağlayabiliyoruz. Burada yangın çıksa niye haber vermediniz diye bizi sorumlu tutacaklar. Köydeki arızanın bir an önce giderilmesini bekliyoruz" dedi.

Muhammet Gülbahar adlı vatandaş "Kimse arıza ile ilgilenmiyor. Bir orman veya ev yangını olsa, bir hasta olsa nasıl haber vereceğiz? Hangi asırda yaşıyoruz?" diye tepki gösterirken, Meliha Pirim de kalp hastası olduğunu belirterek, "Rahatsızlanınca nereyi arayacağım? Bir aydır telefonlar çalışmıyor. Kızım İzmir'de okuyor. Ondan haber alamıyorum. Hiçbir yerle görüşemiyoruz. Muhtar ilçeye iniyor da bize yakınlarımızdan haber getiriyor. Onunla yetiniyoruz" diyerek sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi.

- Tepelere tırmanarak cep telefonu sinyali arıyorlar

Bu arada köylüler de, çevredeki yüksek tepelere tırmanarak sinyal arıyor ve cep telefonları ile haberleşmeye çalışıyor. Baz istasyonu kurulması için girişimde bulunduklarını kaydeden Muhtar Arabacı, henüz bir sonuç alamadıklarını belirterek, "ya yüksek tepelere çıkarak bulabildiğimiz cep telefonu sinyali ile görüşmek, ya da 7 kilometre yakındaki komşu köye inerek telefonla konuşmak zorunda kalıyoruz" dedi.

Rize Türk Telekom Müdürü Rüstem Koçal ise, iki köyün iletişimini sağlayan santralin yandığını belirterek, arızanın giderilmesi için çalışma yürüttüklerini, sorunun kısa sürede çözülmesi için çaba göstereceklerini söyledi. Koçal, yanan santral için bazı teknik parçalar beklediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Gümrük ekiplerinden Mersin'de tarihi yakalama! 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

Gümrük ekiplerinden Mersin'de tarihi yakalama! 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

Deniz Akkaya'dan kızıyla ilgili ağızları açık bırakan sözler: Önce dövdü sonra balkona kilitledi

Deniz Akkaya'dan kızıyla ilgili ağızları açık bırakan sözler: Önce dövdü sonra balkona kilitledi

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Bahçeli 5 yıl sonra aynı yerde! Sinan Ateş'in yerini Ahmet Yiğit Yıldırım aldı

Bahçeli 5 yıl sonra aynı yerde! Sinan Ateş'in yerini Ahmet Yiğit Yıldırım aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title