Haberler

    Ribery Neden Gitti? Gallardo Neden Gelmedi? Haim Fresco Merak Edilenleri Yanıtladı

    Adı bir dönem Galatasaray'ın transfer haberlerinde sıklıkla anılan Haim Fresco, merak edilenleri yanıtladı.

    Milliyet'ten Nevzat Dindar'a konuşan Fresco'nun açıklamaları şu şekilde;

    Galatasaray ile yolunuz ne zaman kesişti?


    Galatasaray ile rahmetli ortağım Özhan Canaydın'dan dolayı her zaman yakın oldum. Galatasaray adımlarım onunla beraber oldu. Galatasaray'ı hep takip ediyorum ve çok yakın ilişkilerdeyim. Aynı zamanda divan üyesi de oldum. Canaydın'dan sonra bütün başkanlar ve yönetimlerle de ilişkilerim devam etti. Bir yardımım dokunduğu takdirde Galatasaray'ın her zaman emrindeyiz. Transfer dönemlerinde ilişkilerimden dolayı elimden gelen her türlü yardımı yapıyorum.

    Geçmiş yıllarda sizin isminizi hep transfer dönemlerinde duyardık. Mesala Gallardo transferi... Sahi neden olmadı?


    Arjantin'e kadar gittik Gallardo için. Maalesef kendisinin sakat olduğu bir döneme rastladı. Çok yetenekli bir oyuncuydu ve bu yüzden gelemedi. Onun gibi bir kaç tane daha böyle gerçekleşmeyen transfer var.

    Bugünkü Galatasaray'ı nasıl görüyorsunuz?


    Şu an takım olarak soruyorsanız iyi bir takım. Biraz antrenör krizi yaşandı. Devamlılık olmadığı sürece kanaatimce başarı çok zordur. Bu devamlılığı umarım bundan sonra yakalarız. Finansal konularını bilemem.

    Avrupa'ya gidememe tehlikesinden söz ediliyor. Bu konuyla ilgili bilginiz var mı?


    Bu tehlikeler problemli olanların çoğunun başına gelebilecek bir olay. Sadece Galatasaray değil, bütün kulüpler incelemede... Alım-satımlarda problem yaşayanlar veya transfer çılgınlığına girenlerin başları belada.

    Önümüzdeki sezondan itibaren yabancı serbestliği olacak. Bir futbol adamı olarak bunu nasıl değerlendireceksiniz?


    Ekonomik açıdan kesinlikle faydası olur. Yabancı futbolcular çok daha ucuza gelir. Kaliteli yabancı mı gelir, yoksa ucuz mu, onu zamanla göreceğiz. Türk futbolcularına vereceği bir darbe olacaktır. Son zamanlarda alınan fahiş rakamlar artık verilmeyecek.

    Fransa'da ikamet ediyorsunuz. Burasıyla kıyasladığınızda Türkiye'de ödenen rakamlar hangi düzeyde?


    Abartılı düzeyde... Hem de çok.... Paris Saint Germain ve Monaco dışında yüksek rakamlar futbolculara verilmiyor.

    Türkiye için Fransa pazarı ne derece cazip?


    Fransa pazarının enteresanlığı, Fransız futbolu ile Türk futbolu birbirine çok benziyor. İkisi de çok angajmanlı bir futbol oynuyor. Çok yakın markaj uygulanır. İngiltere veya İspanya gibi açık bir futbol değil. Fransa Ligi'nde de Türkiye'de olduğu gibi fizik önde. Bu yüzden Türkiye Ligi'ne çok benziyor. O yüzden Afrika kökenli bir sürü futbolcu Fransa'da çok rahat kulüp bulabiliyor. Bugün bakarsanız zirveye oynayan takımlardan Paris Saint Germain dışında tercihler bu yönde. Bunun dışında Marsilya 1-2 flaş transfer yaptı. Ancak onlar da gençliğe yatırım yaptı.

    Peki Galatasaray için ismi geçen Gignac için ne diyeceksiniz? Gelme ihtimali var mı?


    Duydum. Gignac sezon sonunda serbest kalıyor. Marsilya'nın onu bırakacak olması tuhaf. Benim kanımca bu tip oyuncuların hedefi İngiltere.

    Zlatan Ibrahimovic'i bir Türk kulübü kadrosuna katabilir mi?


    Bence hayal... Hiçbir Türk takımının Ibrahimovic'i alabilecek gücü yok. Adamın yıllık maaşı 14 milyon euro. Yüksek vergilere rağmen aldığı net paradır bu.

    Türkiye ile kıyaslandığında Fransa futbolculardan yüksek vergiler alınıyor. Aradaki bu fark için yorumunuz?


    Fransa sosyalist bir ülke ve sosyalist başkanın verdiği talimatlar doğrultusunda bütün yüksek kazancı olanlara yüzde 75 gibi bir vergi oranı uygulanıyor. Bu bir hükümet politikasıdır.

    Türkiye'den takip ettiğiniz oyuncular var mı? Bu futbolcuların Fransa veya Avrupa ülkelerinde oynama olasılığı nedir?


    Hiçbiri buradan gitmez. Benim devamlı savunduğum bir fikir var. Türkler satmasını da almasını bilmiyor. Hem alırken, hem de gönderirken paralar ödeniyor. Herhalde bunu yapan tek ülke Türkiye...

    Galatasaray'ı takip ediyor musunuz?


    Tabii ki... Her maçını izliyorum. Prandelli özellikle Fiorentina döneminde oynattığı futbolla dikkatleri çekmişti. Mancini ise bir isim. Vitrin... Rijkaard gibi... Hamza Hamzaoğlu ise bir yerde Fatih Terim'in devamıdır. Mutlaka öbürlerinden daha fazla başarılı olacaktır. Çünkü gösteriyor zaten...

    Yönetim teklifi gelirse düşünür müsünüz?


    Galatasaray'a hizmeti her zaman düşünürüm. Ama bu bana ait bir karar değil. Dezavantaj yurt dışında yaşamış olmam.

    Siz o dönemde aktiftiniz. Ribery'yi Galatasaray elinden neden kaçırdı?


    Ribery olayı tamamen bir menajerlik olayı. Galatasaray Kulübü'nün özel bir hatası olmadı. Hata yapmak isteseydi parayı ödemezdi. Galatasaray kuruşuna kadar ödedi ama geç ödedi. Hem Metz'e hem de oyuncuya Galatasaray kuruşuna kadar ödemeleri gerçekleştirdi. Bugün bile geç ödenmeyen futbolcu var mı? Hiçbir futbolcu birkaç aylık gecikmeden dolayı ayrılmaz. Menajerler kafasını çeldi. Onun kafasını çelen Bruno...

    Ama o menajer birkaç yıl sonra Ünal Aysal tarafından ücretli bir danışman yapıldı.


    Bruno Heiderscheid, Galatasaray Kulübü'ne 25 milyon euroluk dava açmış. Bu adam zaten her zaman Galatasaray ile davalıktı. Geçenlerde şahitlik için CAS'a gittim. Bruno bir salgın gibidir. Hiç bitmez. Ondan kurtulmanız lazım ve kurtulamazsınız. Galatasaray'ın Bruno'yu kulüpten içeri sokmaması gerekirdi. Ben Monaco'da yaşıyorum. Kuralar orada çekiliyor. Biz kapıda beklerken; Bruno, Galatasaray'ı temsilen kura çekimine katılıyor.


    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Franck Ribery Galatasaray Türkiye Fransa Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title