Haberler

Rezidans Cinayeti Davasında Tahliye Talepleri Reddedildi...

Fulya'da işadamı Fatih Edremit'in bir rezidansın 22.

Fulya'da işadamı Fatih Edremit'in bir rezidansın 22. katında öldürülmesi olayı ile ilgili olarak Hasan Heybetli, İsmail Onur Özbizerdik ve Bülent Zara'nın yargılandığı davada, tanıklar dinlendi. Mahkeme heyeti, Onur Özbizerdik ve Hasan Heybetli'nin tahliye talebini reddettti.

CİNAYETTE KULLANILAN SİLAHTA PARMAK İZİ TESPİT EDİLEMEDİ

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklardan Hasan Heybetli, Onur Özbizerdik ve tutuksuz sanık Bülent Zara katıldı. Duruşmaya şikayetçi olarak maktül Fatih Edremit'in eşi Lamia Edremit ve Ali Can Edremit katıldı. Mahkeme Başkanı Salih Öztürk, mahkemeye ulaşan bilirkişi raporunda, cinayette kullanılan silah ve mermi çekirdeklerinde tetkike elverişli parmak izi tespit edilemediğini belirtti.

"BANA KOMPLO KURMUŞLAR"

Duruşmada Fatih Edremit'in kuzeni İsmail Edremit tanık olarak dinlendi. İsmail Edremit olay günü Polat Rezidansta olduğunu belirterek," 245 numaralı daireye geldiğimde odada Hasan Heybetli ve Bülent Zara vardı. Yemek yedik. Yemekten sonra alkol alındı. Ben alkol ve uyuşturucu kullanmam. Daha Sonra ben 297 numaralı odaya çıktım. Odada Aleksandra isimli bir bayanla oturduk. Sonra güvenlik odayı telefonla aradı. Benim acilen 245 numarlı daireye gelmem söylendi. Ben 245 numaralı daireye indiğimde koridorda yan tarafa yatık vaziyette Fatih Edremit'i yaralı bir şekilde gördüm. Ben gittiğimde Fatih Edremit'in yanına doktor ve güvenlik görevlileri vardı. Olay günü Onur Özbizerik ve Hasan Heybetli'nin üzerinde silah olup olmadığını bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Tanık İsmail Edremit ifadesinde,"Fatih Edremit, 'bana komplo kurmuşlar, beni öldürmeye gelmişler, kimseye birşey söyleme' dedi. Ben maktüle kimin ateş ettiğini sordum söylemedi" dedi.

"ADIMI AZINA ALMA"

Duruşmada Fatih Edremit'in eşi Lamia Edremit'in konuştuğu sırada, sanık Onur Özbizerdik, "Biz seninle birlikte yemek yemedik mi yenge?" dedi. Lamia Edremit, "Adımı azına alma" diye bağırdı.

"HEM ADAMI ÖLDüRüYORSUN HEM SHOW YAPIYORSUN"

Bunun üzerine tutuklu sanık Hasan Heybetli, Onur Özbizerdik'e bakarak, "Kim bu ya Azrail mi? Mahkemeye hükmediyor 15 yaşındaki adamı kontrol edemiyor musunuz? Ali Kıran baş kesen mi bu" şeklinde konuştu. Bunun üzerine sanık Onur Özbizerdik, "Hem adamı öldürüyorsun hem show yapıyorsun" diye cevap verdi.

"ONUR ÖZBİZERDİK'İN SİLAH TAŞIMADIĞINI DüŞüNüYORUM"

Uzman Tanık Uğur Kurtalan, "Olay günü sanıklar Onur Özbizerdik ve Hasan Heybetli'nin rezidansa giriş çıkışının olduğu güvenlik kamerası görüntülerini nega ışını vererek inceledik. Onur Özbizerdik rezidansa giriş çıkışı ile resepsiyondaki görüntülerinde üzerinde hiçbir şekilde silah mevcut değildir, Onur Özbizerdik'in silah taşımadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"BU GÖRüNTüLERLE HASAN HEYBETLİ'NİN üZERİNDE SİLAH OLUP OLMADIĞINI SÖYLEYEMEM"

Uzman Tanık Uğur Kurtalan, "Sanık Hasan Heybetli'nin rezidansa girerken sağ tarafından görüntüsü vardı. Bu görüntü üzerinden Heybetli'nin üzerinde silah olup olmadığını söyleyemem" dedi.

SANIK AVUKATLARI TAHLİYE TALEBİNDE BULUNDU

Şikayetçi Lamia Edremit'in avukatı Gökçen Eraslan, geçen celse tahliye edilen sanık Bülent Zara'nın tutuklanmasını talep etti. Hasan Heybetli ve Onur Özbizerdik'in avukları müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

ÖZBİZERDİK VE HEYBETLİNİN TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ

Bülent Zara'nın tutuklanma talebini reddeden mahkeme heyeti, Onur Özbizerdik ve Hasan Heybetli'nin tahliye talebi reddederek duruşmayı erteledi.

Serpil KIRKESER - İSTANBUL - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Evler boşaltıldı, silahlı güvenlikler ayrıldı! FETÖ çiftliğinden gelen görüntüler, Gülen'in kaçırıldığı iddialarını doğruladı

Evler boşaltıldı, silahlı güvenlikler ayrıldı! FETÖ çiftliğinden gelen görüntüler, Gülen'in kaçırıldığı iddialarını doğruladı

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Özel, Erdoğan'a emekliler için formül sundu: Ben olsam o parayı onlara verirdim

Özel, Erdoğan'a emekliler için formül sundu: Ben olsam o parayı onlara verirdim

'Mutlu son' ilanına kanıp 220 bin lirasından oldu

'Mutlu son' ilanına kanıp 220 bin lirasından oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title