Haberler

Reyhanlı'da Fırıncıların "Ekmek" Eylemi

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki fırıncılar, ilçeye dışarıdan ekmek getirildiği gerekçesiyle 1 günlük kapatma kararı aldı.
Reyhanlı'da bulunan 90'a yakın fırın sahibi 1 gün iş yerini açmama kararı aldı.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki fırıncılar, ilçeye dışarıdan ekmek getirildiği gerekçesiyle 1 günlük kapatma kararı aldı.

Reyhanlı'da bulunan 90'a yakın fırın sahibi 1 gün iş yerini açmama kararı aldı. Reyhanlı Belediye binası önünde toplanan fırıncılar adına konuşma yapan İbrahim Ova, önceden fırın başına günlük 500 ekmeği aşan bir üretim yaptıklarını bununda ortalama günde 60 bine yakın ekmek üretimine denk geldiğini söyledi. Dışardan ilçeye ekmek getirilmesi ile günde ekmek satışının tüm ilçe bazında 60 binden 25 bine kadar düştüğünü vurgulayan Ova, "Çok mağduruz, işçilerimizi çıkarmak zorunda kalabiliriz. İlçemizde yaklaşık 700'ü aşkın fırın sektöründen ekmek kazanan aileler var. Bu konunun halledilmesini istiyoruz, bu gerekçe ile ilçede tüm fırıncılar olarak bir günlük kapatma kararını uygulayacağız" diye konuştu.

Fırın işletme sahipleri daha sonra Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ile görüşerek yaşadıkları sıkıntıları aktardı. Şanverdi, fırıncıların sıkıntılarını çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Reyhanlı'da yıllardır esnaf olan Abdo Kuday, fırıncıların kapatma eyleminden dolayı mağdur olduklarını belirterek, "Somun ekmek ile yaptığım tostları Suriye ekmeği ile yapmak zorunda kaldım" dedi.

Esnaf Mehmet Genco ise eylem nedeniyle evlerine ekmek götüremediklerini ancak fırıncıları da eylemlerin de haklı bulduğunu söyledi.

Ayrıca, fırıncıların bir günlük kapatma kararının ardından, Reyhanlı Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne vatandaşların şikayet telefonları yağdı. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Şanverdi Reyhanlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title