Haberler

Reyhanlı'da 2500 Kişiye İftar Yemeği

AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkezi, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde çoğunluğu Suriyeli olmak üzere 2 bin 500 kişiye iftar yemeği dağıttı.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkezi, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde çoğunluğu Suriyeli olmak üzere 2 bin 500 kişiye iftar yemeği dağıttı. Yemeğin dağıtımına, AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Alğan ve Tokat Milletvekili Fatma Gaye Güler de katıldı.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkezi'nin Suriyeli sığınmacıların yoğunlukta yaşadığı yerlerde geçici aşevi olarak hizmet verecek olan TIR'ı, dün ilk olarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yemek dağıttı. Reyhanlı Belediye binası önünde konuşlanan TIR'dan iftar saatinde, Suriyeli sığınmacılar olmak üzere 2 bin 500 kişiye yemek verildi.

AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Alğan, TIR'ın Hatay'dan Mardin'e kadar Suriyeli sığınmacıların yoğun olduğu bölgelerde yemek dağıtımı yapan geçici bir aşevi projesi olduğunu ifade etti. Alğan, "Biz herkesi kimliğini sormadan Türkiye'ye kabul ediyoruz. Herkese karşı Ensarlık vazifemizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Ensarlık vazifemizde ısrarcı olacağımızı, burada yaptığımız faaliyetle göstermeye çalışıyoruz. Yarın Suriye'de olaylar bittiğinde, Suriyelilerin gözlerinin içine bakabilecek tek ülke Türkiye'dir" dedi.

AK Parti Tokat Milletvekili Fatma Gaye Güler ise, Suriye'deki iç savaşın başladığı zamandan bu yana Türkiye olarak çok onurlu bir duruş sergilediklerini söyledi. Diline, dinine, ırkına, rengine bakmadan kapıları açtıklarını anlatan Güler, şunları söyledi:

"Dünyanın demokrasisi ile ünlü olan bazı ülkeler, sayı ile mesleklerine bakarak zengin mültecileri kabul ederken, Türkiye ayrım yapmadan kapılarını açtı. Bugün 2 milyonu aşkın kardeşimizle beraber yaşıyoruz . Onların yanında olduğumuzu bir kez daha göstermek için Reyhanlı'dayız. Zalimler farklı Ensar aynıdır. Ensar Türkiye'dir. Bunu tüm dünyaya haykırmak için buradayız. Alnımızın teri elimizdeki eldivenlerle onların yanındayız. Onların derdine ortak olmaya çalışıyoruz. Aynı dili konuşmazsak bile göz göze, gönül gönüle temas ederek, kardeşleri olduğumuzu hissettirmek için buradayız. İsterlerse bizi tecrit etsinler, bizi yalnız kalmaya mahkum etsinler ama biz değerli yalnızlığımızdan memnunuz. Bunu bir kez daha Reyhanlı'dan haykırıyoruz."

Aşevinin 6 bölgede daha yemek dağıtacağını dile getiren Güler, bölgelerden birine Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da gideceğini sözlerine ekledi. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatma Gaye Güler Ak Parti Reyhanlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title