Haberler

Reuters: Erdoğan Köşk'te Gölge Kabine Kuracak

Güncelleme:

Reuters, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olacağını ve ülkeyi gölge kabineyle yöneteceğini yazdı.

İngiltere merkezli uluslararası haber ajansı Reuters, Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olacağını ve ardından Türkiye’yi “akil adamlar konseyi ya da gölge kabine” ile yöneteceğini yazdı.

ÖNEMLİ GÖREVLER

Reuters’e konuşan üst düzey AK Parti yetkilileri, “Akil adamlar konseyinin bir kısmının Erdoğan’ın mevcut kabinedeki yakın müttefiklerinden oluşacağını” ve “en önemli hükümet işlerini denetlemenin bu konseyin görevi olacağını” söyledi. Yetkililer, bazı bakanlıkların yetkilerinin Erdoğan’a bağlı bu akil adamlar konseyine devredileceğinden fiilen teknik ve bürokratik roller üstleneceklerini belirtti.

"AKİL ADAMLAR KONSEYİ, KÖŞK'TE ERDOĞAN İLE BİRLİKTE ÇALIŞACAK"

Ajans’a konuşan AK Parti’nin üst düzey bir yetkilisi ise akil adamlar konseyi hakkında şunları söyledi: "Önemli konular hakkında Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde Erdoğan ile birlikte çalışacaklar. Onlara akil adamlar konseyi ya da gölge kabine denilebilir.” Yetkili önemli konular arasında “enerji politikası, barış süreci ve bazı dış politika meselelerinin” yer alacağını ekleyip "Alınan kararlarda Cumhurbaşkanlığı’nın ağırlığı daha fazla hissedilecek” dedi.

KONSEYDE YER ALACAK BAKANLAR

Akil adamlar konseyinde, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Beşir Atalay’ın yer alabileceği belirtildi.

ERDOĞAN, BİRÇOK BAKANLIĞIN YETKİLERİNİ GÖLGE KABİNEYE VERECEK

AK Parti yetkilileri, Erdoğan, Köşk’e çıkınca birçok bakanlığın yetkilerinin kendisine bağlı gölge kabineye verileceğini söylüyor.

"BUNUN ADI FİİLİ BAŞKANLIK SİSTEMİ"

Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olduktan sonra Türkiye’yi gölge kabine ile yöneteceği iddialarını Taraf’a değerlendiren Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Ergun Özbudun, şunları söyledi: “Böyle bir sistem Anayasa’ya aykırı. Ancak bunu fiilen yapabilir.

Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması durumunda bu heyet onun danışma heyeti gibi gösterilebilir. Ancak bu Anayasa değişikliği ile getirilememiş Başkanlık sisteminin fiilen getirilmesi demektir.”

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Ak Parti Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (117)

gaye:

Devlet Başkanımız Sayın Tayyip ERDOĞAN.

35
16
yanıtYanıtla
YOK ARTIK:

ADAM ORTADOĞUDAKİ ARAP DEVLET BAŞKANLARINA ÖZENİYOR CUMHURBAŞKANI OLUR OLMAZ BAŞBAKANLIĞI ORTADA KALDIRACAK TEK BAŞKAN KENDİ OLACAK DÜNYA SULTAN SÜLEYMANA KALDIYSA SANA DA KALIR

22
26
yanıtYanıtla
ali osmanhaello002@hotmail.com:

Allah bu ve bunun gibi insanlara firsat vermez insallah, eger bu adam köske cikarsa türkiyenin bittigi gündür. Allah hepimizi böyle bir felaketten kurtarsin insallah.

19
23
yanıtYanıtla
cenkcenk_atsli@hotmail.com:

amin

yanıt0
yanıt0
hkn şhnserap.hakan2013@hotmail.com:

ULAA GUNDİ BU ADAM DEVLETİN BAŞINDA OLMASA BU MEMLEKET SURİYE GİBİ OLUR

yanıt0
yanıt0
MetinYorumcumetin@web.de:

Ilk isi oglu bilal i ve karisi emineyi parti basina gecirecek. Tür milleti ne simdiden gecmis olsun

20
19
yanıtYanıtla
INSAN:

Reuters CNN vız gelir tırıs gidersiniz. Durmak yok yola devam inşallah... The Daily Telgraph ın tesbitini yazın : Yeni Büyük Türkiye İmparatorluğu doğuyor...

18
19
yanıtYanıtla
demoraterdog@gmx.de:

Faşist kuyrukları cumhuruyete daimal hakaret ederler.

yanıt0
yanıt0
demokrat:

Siz ne zannediyorsunuz? Başbakanlığını bu sefer cumhurbaşkanlığın noterciliğine çevirmek istiyor. Bunların amacı gizli paralel bakanlık sistemini yerleştirmekdir. Siz kölelerin patronun sözünden çıkacağını mı zannediyorsunuz? Birde bunu unutmayın, koltuğun dördüncü bacağı Aponun desteğidir.

25
10
yanıtYanıtla
MURAT GÜNGÖR:

EEE TABİKİDE 100 YILLIK PİSLİĞİ TEMİZLEMEK KOLAY DEĞİL.ALLAH YARDIMCIN OLSUN BÜYÜK LİDER CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN.

12
23
yanıtYanıtla
Tüm 117 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title