Haberler

Rektör Kaplan'dan Bartın Tso'ya Ziyaret

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek oda başkanı Cihat Çakır ile görüştü.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek oda başkanı Cihat Çakır ile görüştü.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası'nı (Bartın TSO) ziyaret etti.

Ziyaretinde konuşan Kaplan, "Bartın TSO önderliğinde kurulacak olan Eğitim, İnovasyon ve Test Merkezi-(BİM) ile üniversite-sanayi işbirliğinin oluşturulması ve desteklenmesi adına geçekleştirdiğiniz çalışmalardan dolayı tüm yönetim kurulu üyelerinizi kutlarım. Çeşitli kamu ve özel sektör gruplarının dahil olabileceği mekanizmalar yaratılmasına olanak sağlayacak Eğitim, İnovasyon ve Test Merkezi ile akademik anlamda Ar-Ge kültürünün yaratılmasını ve Ar-Ge projelerinin desteklenmesi sağlanarak firmalarımızın ufkunu açacağız düşüncesindeyim. Bartın TSO yönetimi olarak yürütülen projede, üniversite-sanayi işbirliğinin oluşturulmasına ve desteklenmesine verdiğiniz katkı, üniversitemiz ile üretim sektörlerinin iş birliğinin sağlanmasına ve sanayicimizin uluslararası alanda rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşmasına yardımcı olacaktır" dedi.

Bartın Üniversitesinin yapımı devam eden Kutlubey Kampüsü hakkında da bilgiler veren Rektör Ramazan Kaplan, önümüzdeki akademik yıl içerisinde bazı fakültelerin yeni kampüse taşınacağı müjdesini verdi. Bartın Üniversitesi Ramazan Rektör Kaplan, "Bilindiği gibi, geçen yıl Mühendislik Fakültemiz yeni binasına taşınmış ve burada öğretime başlanmıştı. Kutlubey Kampüsümüz de inşaatları devam eden binalarımızdan Edebiyat Fakültesi İdari Binası, Mühendislik Fakültesi İdari Binası, Sözel Derslik ile Öğrenci ve Personel Yemekhane binalarımızın yapımları hemen hemen tamamlanmış ve teslime hazır hale gelmiştir. Bu akademik yıl içinde ve muhtemelen bahar aylarında, mevcut kampüsümüz deki bazı fakültelerimizi yeni kampüsümüze taşıyacağız. Bunlardan boşalan mekanlara da Meslek Yüksekokulumuz ile Sağlık Meslek Yüksekokulumuzu yerleştireceğiz. İnşaatı devam etmekte olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu binamız, açık ve kapalı spor tesisleri ve uygulama alanlarıyla önümüzdeki yıl içinde hizmet vermeye başlayacaktır" diye konuştu.

"ÜNİVERSİTEMİZ HIZLA BÜYÜYOR"

Bartın Üniversitesinin sürekli bir büyüme içinde olduğunu kaydeden Kaplan, Bartın Üniversitesinin niteliksel gelişiminin yanında sayısal olarak da büyüdüğünü söyledi. Rektör Kaplan, "Üniversitemizin yedi yılda aldığı mesafe son derece sevindiricidir. 2008'de 2 bin 100 olan öğrenci sayımız, yüzde 611 artış ile 12 bin 839'e ulaştı. Bütün üniversitelerimizin ortak sorunlarından biri olan barınma ihtiyacının karşılanması durumunda, öğrenci sayılarına ilişkin üniversite olarak belirlediğimiz hedeflere birkaç yıl içinde ulaşmak mümkündür. Kuruluş aşamamızdan bugüne gelinceye kadar geçen süre içinde akademik ve idari personel sayımızda yüzde 1024'lük bir artışla 891 personele ulaşmıştır" şeklinde konuştu.

"ÜNİVERSİTE İLİMİZİN BACASIZ LOKOMOTİFİ"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır ise şöyle konuştu: "olmasının yanında, özellikle ekonomide sanayi alanında yeni gelişmekte olan ilimiz ekonomisinin canlanması açısından önemli bir rol oynamaktadır. İlimizin bacasız lokomotifi konumunda olan Bartın Üniversitesi'nin bir taraftan yeni istihdam olanakları ortaya çıkarırken, diğer taraftan harcama bazlı finansal katkı sağlayan büyük bir yerel ekonomi konumundadır. Bir üniversite, öğrenci, personel, ziyaretçi harcamaları, mal ve hizmet alımları ve yatırım harcamalarının şehrin ekonomisi üzerinde etki yaratmaktadır. Bu noktada gerçekleştirdiğiniz girişimler ve projeler ile ilimize yaptığınız katkılardan dolayı size ve değerli akademisyenlerimiz ile üniversite çalışanlarımıza teşekkür ederiz."dedi - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Kaplan Cihat Çakır Kutlubey Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title