Haberler

Rektör Adayı Dursun: Sağlık Ve Eğitim Kampüsleri Batmanı Kalkındıracak

Güncelleme:

Prof.Dr.Şemsettin Dursun, üniversite rektörlüğü ile hem Batmanı ve hem de üniversiteyi geliştirecek önemli projelerin hayata geçirileceğini söyledi.

Dursun, projelerinin bir kısmını açıkladı

Batman Üniversitesi rektör adayı Prof.Dr.Şemsettin Dursun, üniversite rektörlüğü ile hem Batmanı ve hem de üniversiteyi geliştirecek önemli projelerin hayata geçirileceğini söyledi.

İleri bir tarihe ertelenen Batman Üniversitesi Rektörlük seçimlerinde aday olan Prof.Dr. Şemsettin Dursun, projelerini açıkladı.

Şemsettin Dursun, Batmanı bölgenin sağlık cazibe merkezi haline getirecek "Sağlık Kampusu" ve "Eğitim Bilimleri Bölümü" ile Üniversitenin hak ettiği konuma geleceğini söyledi.

Dursun, yaptığı açıklamada "Sağlık Kampusu projesi kapsamında Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczalık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nu bünyesinde barındıran bir Sağlık Kampusunun kurulması, Üniversitemizin ve Batmanımızın gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Öte yandan 'Eğitim Bilimleri Bölümü' ile Fen- Edebiyat Fakültesi bünyesinde Eğitim Bilimleri Bölümü açılarak hem mezun olmuş öğrencilerimize hem de eğitimlerini sürdüren tüm öğrencilerimize 'Pedagojik Formasyon' hizmetini vermek istiyoruz. Yüzlerce öğrencimizin çevre illerde Pedagojik Formasyon hizmetini almaları, hem kendilerine, hem ailelerine büyük bir mağduriyet yaşatmaktadır. Öğrencilerimizin bu mağduriyetleri böylece giderilmiş olacaktır. Eğitim Bilimleri Enstitüsü ile Eğitim Bilimleri Bölümünün Akademik Kadrosundaki Öğretim Üyelerinin Katkılarıyla, Eğitim Bilimleri Enstitüsünün kurulması gerçekleştirilerek, örgencilerimizin ve kamu görevlilerinin lisansüstü eğitim hizmetinden yararlanmaları sağlanacaktır" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title