Haberler

Rektör Adayı Demir: "Beni Oy Kullanamayan Rektör Adayı Durumuna Düşürmek İstiyorlar"

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektör Adayı, AK Parti 23. Dönem Tokat Milletvekili Prof. Dr. Osman Demir, "Beni oy kullanamayan rektör adayı durumuna düşürmek istiyorlar" dedi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektör Adayı, AK Parti 23. Dönem Tokat Milletvekili Prof. Dr. Osman Demir, "Beni oy kullanamayan rektör adayı durumuna düşürmek istiyorlar" dedi.

Öğretmenevi'nde basın mensupları ile bir araya gelen Rektör Adayı Demir, Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin aynı dönemlerde 1992 yılında kurulan 21 üniversite arasında öğrenci sayısı olarak 17. sırada, akademik personel olarak ise 16. sırada, mevcut bütçe büyüklüğü sıralamasında ise 14. sırada olduğuna dikkat çekti. GOÜ'nin diğer üniversiteler arasında gelişmekte geride kaldığını ileri süren Demir, "Görüldüğü gibi öğrenci sayısı, öğretim elemanı, fakülte sayısı ve bütçe büyüklüğü bakımından üniversitemiz en gerilerde yer almaktadır. Doktora eğitimini tamamladığı halde kadrosu verilmeyen öğretim elemanları vardır. Prof. Dr. Rüştü Karaman, Prof. Dr. Orhan Uzun, Prof. Dr. Zafer Ulutaş'a sudan bahanelerle açılan soruşturmalarla zulmedişmiş, bu çok değerli bilim adamlarımız üniversitemiz en gerilerde yer almaktadır. Gıda mühendisliği bölümünde profesör unvanlı iki öğretim üyesi, kendi bölümlerinde verecekleri ders olduğu halde, bir ilçede ders vermek üzere görevlendirilmiş, bu hocalarımız kendilerine yapılan idari baskıya tepki olarak üniversitemizi terk etmiştir. Ayrıca daha pek çok öğretim üyesi huzurlu olmadığı ve geleceğe güvenle bakamadığı için üniversitemizi terk etmiştir. Yaptığım görüşmelerde birçok öğretim üyesi de aynı gerekçelerle başka bir üniversiteye gitmek istediğini ifade etmiştir. Üniversitemizde baskıcı bir yönetim egemendir ve öğretim elemanlarımızın çok büyük bir kısmı yapılanlardan son derece rahatsızdır. Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde hizmet veren hocalarımız daracık ve klimasız odalarda zor şartlarda hizmet vermektedir. Bu durum hizmet kalitesini olumsuz etkilemektedir. Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin yaklaşık 27 milyon TL borcu bulunmaktadır" diye konuştu.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin merkeziyetçi ve baskıcı bir anlayışla yönetilmekte olduğunu ileri süren Demir, "Hangi kurula kimin üye olacağı yukarıdan belirlenmekte ve kurul kararlarına müdahale edilmektedir. İdari görevler az sayıda yönetici üzerinde toplanmış, bazen bir kişinin idari görevi dörde kadar çıkmıştır. Bazı fakülte ve yüksekokullarda, kendi kadrolarında uygun öğretim üyesi olduğu halde, başka bir birimden yönetici atanmıştır. Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliği ve Tıp Fakültesi Dekanlığı gibi iki ağır görev bir şahıs tarafından yürütülmektedir. Yaptığım görüşmelerde adına paralel denilen yapının egemen olduğu, halen yönetimde olan bir dekan da dahil, hemen herkes tarafından şahsıma ifade edilmiştir. Hal böyle iken Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin'in 'Bu rektör hangi üniversiteden bahsediyor?' dedirten açıklamalarının değerlendirilmesini siz değerli basın mensuplarının ve sizler aracılığıyla kamuoyunun takdirine bırakıyorum" şeklinde konuştu.

"BENİ OY KULLANAMAYAN REKTÖR ADAYI DURUMUNA DÜŞÜRMEK İSTİYORLAR"

22 Ağustos 2014 tarihinde 2500 sayılı YÖK kanunu 60A Maddesi gereğince rektörlüğe dilekçe vererek görevine dönmek istediğini belirten Demir, "Bu maddeye göre beni üniversiteye almama şansları yok. Kanun gereği yasama görevinde bulunanlar istemeleri halinde önceki kadrolarına, görev yerlerine kadro şartı aranmaksızın döner diyor. Ama bugüne kadar ben buraya atanmadım. Bana ataman yapıldı, denilmedi. Herhalde beni oy kullanamayan rektör adayı durumuna düşürmek istiyorlar. Atama yapmasalar da ben adayım bu manada sıkıntı yok. Kanunda bir engel yok. İnşallah biz kendimiz oy kullanamasak da arkadaşlarımızın oyları ile burada hizmet bayrağını alma kararlılık ve gayreti içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

REKTÖR ADAYI DEMİR SORULARA CEVAP VERDİ

"Mevcut üniversite yönetimi paralel anlayış zihniyetinde mi?" şeklinde bir gazetecinin sorunsa Demir, şöyle cevap verdi: "Benim bildiğim kadarıyla en az sizde biliyorsunuz. Ben üniversiteyi gezdim arkadaşlarıma sordum, 'burada böyle bir şey var mı?' dedim. Bana söyledikleri 'maalesef var, burada böyle' dediler. Hatta yönetimin içinden bir dekan, 'hocam engel olduklarım var olamadıklarım var maalesef öyle' dedi."

"Üniversiteye siyasetin girmesi doğru mu?" şeklinde ki diğer bir soruya ise Demir, "Osman Demir geçen dönemin milletvekilidir, ama hizmet siyaseti yapmıştır. Hiç bir siyasi ile kavgası olmamıştır. Muhalefet partilerin milletvekilleri ile arası oldukça iyidir. Dönemini dostane bir şekilde tamamlamıştır" diye cevap verdi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Osman Demir Ak Parti Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title