Haberler

Rekortmen Haltercilerin Hedefi Avrupa Şampiyonluğu

Aksaray'da 8 Şubat'ta gerçekleştirilen Bedensel Engelliler Türkiye Halter Şampiyonasında kilolarında Türkiye rekoru kıran milli sporcular Mustafa Gül ve Mehmet Doğan, Nisan ayında yapılacak Avrupa şampiyonasına hazırlanıyor Milli takım antrenörü Ceylan: "Hedefimiz, Avrupa şampiyonasında iyi bir derece.

SERHAT ZAFER - Aksaray'da 8 Şubat'ta gerçekleştirilen Bedensel Engelliler Türkiye Halter Şampiyonasında kilolarında Türkiye rekoru kıran milli sporcular Mustafa Gül ve Mehmet Doğan, Nisan ayında yapılacak Avrupa şampiyonasına hazırlanıyor.

Türkiye şampiyonasında 54 kiloda 141 kiloluk kaldırışıyla rekor kıran Gül ve 97 kiloda 190 kilo kaldırarak rekorun sahibi olan Doğan, çalışmalarını milli takım antrenörü Mehmet Semih Ceylan yönetiminde 4 Eylül Spor Salonu'nda sürdürüyor.

Sivas Bedensel Engelliler Spor Kulübü sporcuları Gül ve Doğan, Avrupa şampiyonasına yoğun tempoda hazırlanıyor. Antrenör Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halter takımının 3 yıl önce kurulduğunu ve sporcularının büyük başarılar elde ettiğini söyledi.

Ceylan, Türkiye şampiyonasının gelecek yıl Ocak ayında, Avrupa şampiyonasının ise Nisan ayında yapılacağını belirterek, "İnşallah bir sakatlık olmazsa sporcularımızın milli takıma seçileceğini umut ediyorum. Haltercilerimizi Nisan ayında yapılacak Avrupa şampiyonasına hazırlıyorum. Avrupa şampiyonasında aynı zamanda olimpiyat seçmeleri olacak. Hedefimiz, Avrupa şampiyonasında iyi bir derece yapmak ve olimpiyatlara katılmak" diye konuştu.

Ceylan, şampiyonaların yapılacağı yerlerin ve tarihlerin bir süre sonra belli olacağını dile getirdi.

"Hiç kimse dört duvar arasında kalmasın"

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu İl Temsilcisi ve Sivas Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Yaşar Rende ise kulüplerinin okçuluk, halter ve masa tenisi branşlarında faaliyet gösterdiğini söyledi.

Halter haricindeki branşlarda zaman zaman sporcu bulmakta zorlandıklarını anlatan Rende, "Parolamız; hiç kimse dört duvar arasında kalmasın, herkes spor yapsın. Kulübümüzün kapıları tüm engellilerimize açık" dedi.

Halterde önemli başarılar elde ettiklerini belirten Rende, sporcularına her türlü desteği verdiklerini ve yeni rekorlar beklediklerini dile getirdi.

Avrupa şampiyonluğu hedefliyorlar

Doğuştan bedensel engelli Mehmet Doğan da 3 yıl önce haltere başladığını belirtti.

Kilosunda 3 defa Türkiye şampiyonluğu elde ettiğini, 190 kilo kaldırarak Türkiye rekoru kırdığını ifade eden Doğan, "Hedefim, rekor kırarak Avrupa şampiyonu olmak ve olimpiyatlara katılmak" diye konuştu.

Doğan, son dönemde zayıfladığını ve kilosunun 88 kiloya düştüğünü söyledi.

Çalıştığı iş yerinde 11 yıl önce elektrik çarpması sonucu iki bacağını diz altından kaybeden Mustafa Gül ise 2011 yılında haltere başladığını ve önemli dereceler elde ettiğini söyledi.

Gül, 54 kiloda 3 kez Türkiye şampiyonluğu bulunduğunu ve 141 kilo kaldırarak Türkiye rekoru kırdığını belirterek, "Haltere ilk başladığımda Türkiye şampiyonu oldum ama bu bana yetmez dedim. Yoğun tempoda çalışıyorum. Avrupa şampiyonasına hazırlanıyorum. İlimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum" dedi. - Sivas

Kaynak: AA / Spor

Mehmet Doğan Mustafa Gül Türkiye Spor Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title