Haberler

Rekabet Kurulu Kararları

Rekabet Kurulu, Österreichische Post AG tarafından Aras Kargo Yurt İçi ve Yurt Dışı Taşımacılık AŞ’nin yüzde 25 oranında hissesinin İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ ile Evrim Zühal Aras, Barış Baran Aras ve Meral Aras’tan devralınması işlemine izin verdi.

Rekabet Kurulu, Österreichische Post AG tarafından Aras Kargo Yurt İçi ve Yurt Dışı Taşımacılık AŞ'nin yüzde 25 oranında hissesinin İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ ile Evrim Zühal Aras, Barış Baran Aras ve Meral Aras'tan devralınması işlemine izin verdi.

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği uyarınca yükümlülüklerini Türkiye Beyaz Eşya Sanayiciler Derneği Atık Yönetim İktisadi İşletmesi (ELELAY) aracılığıyla yerine getirmek ve bu nedenle ELELAY'a üye olmak isteyen üreticiler ile ELELAY arasında imzalanacak üyelik sözleşmesine menfi tespit belgesi verilmesi / muafiyet tanınması talebi değerlendirildi. Kurul, söz konusu talebe ilişkin, menfi tespit belgesi verilmesinin mümkün olmadığına ve gerekli şartların karşılanması dolayısıyla bireysel muafiyet tanınmasına karar verdi.

Rekabet Kurulu, Österreichische Post AG tarafından Aras Kargo Yurt İçi ve Yurt Dışı Taşımacılık AŞ'nin yüzde 25 oranında hissesinin İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile Evrim Zühal Aras, Barış Baran Aras ve Meral Aras'tan devralınması işlemine izin verdi.

Kurul, CLESSIDRA S.G.R. S.P.A.'nın SPIG S.P.A. ve iştiraklerinin tam kontrolünü devralması işlemine ve Chr. Hansen A/S'nin halihazırda yüzde 50 hisseyle ortak kontrolüne sahip olduğu Peyma Chr- Hansen's Peynir Mayası San. ve Tic. A.Ş.'nin tam kontrolünü hisse devri yoluyla devralması işlemine izin verdi.

Ballroom International CEE Holding GmbH'nin yüzde 53,4 oranında hissesinin Ströer Media AG tarafından devralınması ve Bausch&Lomb Holdings Incorporated'in kontrolünün Valeant Pharmaceuticals International, Inc. tarafından devralınması işlemlerine izin verildi.

Kurul ayrıca, Dosu Maya Mayacılık AŞ'nin bayiliğini yürüten Ercanlı Gıda Turizm Tic. Ltd. Şti.'nin, Manavgat ilçesinde faaliyet gösteren Ekizoğulları Tur. Tic. ve San. Ltd. Şti.'ye yaş ekmek mayası satışını durdurduğu ve rakip bayilerin de adı geçen teşebbüse satış yapmalarını engellediği, ayrıca ilçede faaliyet gösteren bazı yaş ekmek mayası bayilerinin aralarında fırınları paylaştıkları iddiasına ilişkin şikayetin reddi ile soruşturma açılmamasına karar verdi. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title