Haberler

Reel Ekonomik Değerler Sporun Gerisinde

Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, "45 milyon dolara Barcelona’ya transfer olan milli gururumuz Arda Turan’ın transfer değerinin üzerinde ülkemizde sadece 72 şirket var" dedi.

Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, "45 milyon dolara Barcelona'ya transfer olan milli gururumuz Arda Turan'ın transfer değerinin üzerinde ülkemizde sadece 72 şirket var" dedi.

TOBB verilerine göre Türkiye'de yaklaşık 3,5 milyon sermaye şirketi bulunduğunu söyleyen Kemal Yamankaradeniz, "45 milyon dolara Barcelona'ya transfer olan milli gururumuz Arda Turan'ın transfer değerinin üzerinde sadece 72 şirket var. Spor kulüplerinin gerçekleştirdiği son transferler ile reel ekonomik değerlerin sporun gerisinde kalması düşündürücü" diye konuştu.

"MARKA DEĞERİ VAN PERSIE'DEN YÜKSEK 89 ŞİRKETİMİZ VAR"

Türkiye'deki futbol takımlarının transfer ettiği futbolcuların maliyetlerini belirten Yamankaradeniz, "Ülkemizdeki futbol takımlarımızın gerçekleştirdiği transferlere baktığımızda Fenerbahçe'nin bu sezon kadrosuna kattığı Hollandalı yıldız Robin Van Persie'nin 3 yıllık maliyeti yaklaşık 25 milyon doları bulacak. Ülkemizde yapılan marka değerleme araştırmalarına göre, marka değeri Persie'den daha yüksek 89 şirketimiz var. Yine aynı şekilde Galatasaray'ın kadrosuna kattığı Alman oyuncu Lukas Podolski'nin 4 yıllık maliyeti ise yaklaşık 16 milyon dolar. Aynı araştırmalara göre Podolski'nin transfer değeri de Türkiye'nin en değerli 101. şirketinin markasının değerinden daha yüksek" şeklinde konuştu.

Türkiye'de reel ekonomik değerlerin sporun gerisinde olduğu vurgulayan Yamankaradeniz, "Dünya çapında kendini kanıtlamış futbolculara ödenen ücretlerin, 3,5 milyon sermeye şirketinin olduğu ülkemizdeki, mevcut şirketlerin marka değerinden daha yüksek olması düşündürücü" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Robin Van Persie Arda Turan Barcelona Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title