Haberler

'Recep Beyin Kimyasını Bozacağım'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur mitinginden sonra karayoluyla Denizli'ye geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur mitinginden sonra karayoluyla Denizli'ye geldi. İl sınırında partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, Serinhisar İlçesi'nde kısa bir konuşma yaptı. Ardından geldiği Denizli'de Özay Gönlüm Meydanı'nda yaklaşık 15 bin kişiye seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, "Başbakan Kemal diye bağırdığınızda Ankara'dan Recep Bey duyacak, ezberi bozulacak. Söz veriyorum. Recep Bey'in kimyasını, ezberini bozacağım. 2 Aralık 2002'de Recep Bey Denizli'ye geldiğinde şunu söylüyor. 'Vatandaştan meselelerin çözümü için üç yıl süre istiyoruz' dedi. 8 yıl geçti vatandaş 'oh be huzur içindeyim, aradığım hükümeti buldum' diyor mu? Hayır. Recep Bey'in duyması gereken hayır buydu" dedi.

Araştırmacı olduğunu, belge olmadan konuşmadığını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 Ağustos'ta Denizli mitinginde söylediklerini incelediğini belirterek, "Denizli mitinginde konuştuklarına baktım. 7.5 yılda Denizli'ye 1470 derslik kazandırdık diyor. Araştırdım. Bu kardeşiniz araştırmadan konuşmaz bilirsiniz. 1470 dersliğin birisini bile Recep Bey yapmadı. Hepsini hayırseverler yaptı. Hepsini kutluyorum. Recep Bey, vatandaşın yaptığını ben yaptım diyor. İnsanda biraz utanma olur" dedi.

'ANAMIZ, BABAMIZ, BACIMIZLA SANDIĞA GİDECEĞİZ'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın istemediği şekilde konuşan vatandaşlara öfkelendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Recep Bey, bazı şeyleri söylemeye terbiyesinin müsaade etmediğini söylüyor. Vatandaşa 'sahtekar, şerefsiz, ananı da al git' dersin, sonra 'terbiyem müsait değil' dersin. 12 Eylül'de anamızı, babamızı, bacımızı, komşumuzu, akrabamızı alıp sandığa gideceğiz ve hep beraber hayır diyeceğiz" şeklinde konuştu.

'BANA MUHTIRA VER, SANA ZIRHLI ARAÇ ALAYIM'

AK Parti Hükümeti'nin darbe mağduru edebiyatı yaptığını ileri süren Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Recep Bey biz anayasayı değiştirdik 12 Eylül darbesini yapanlardan hesap soracağız diyor. Ben de sizin gibi inanmıyorum. Zaten Adalet Bakanı da inanmıyor. Bunlar darbe mağduru olarak gösteriyor kendini ve mağdur edebiyatı yapıyor. 27 Nisan'da hükümete muhtıra verildi. Sen darbeci mi arıyorsun Recep Bey. Sana muhtıra verdiler, niye hesap sormuyorsun. Soramazlar, çünkü çıkar işbirliği var orada. Sen bana muhtıra ver, ben sana zırhlı araç alayım. Hep soruyorum Recep Bey'e dünyanın hangi ülkesinde bir paşa hükümete muhtıra verir, o hükümet de o paşaya üstün hizmet madalyası verir?"

Başbakan Erdoğan'ın kendisine yönelik kullandığı Kemal Efendi hitabına da yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Recep Bey arada bir kızdıklarını hor görmek ister. Bana da Memur Kemal Bey dedi. 27 yıldır onurla hizmet ettim. Hepsinin hesabını veririm. Efendi demiş, doğru demiş. Ben efendi adamım, üç kağıtçı değilim. Büyüğün yanında konuşurken dikkatli olurum" diye konuştu.

Denizli'de icra dosyası sayısının 2007'de 59 bin 688 iken, 2009'da 100 bine çıktığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Recep Bey bir hizmet daha yapıyor, Denizli'ye icra mahkemesi sayısını üçten yediye çıkardı. Bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır. Kahvenin rengi kahverengidir. Onlara öyle bir kahve yapın ki 40 yıl sizin hatırınızı unutmasınlar" dedi.

'HOŞGELDİN HİTLER'

Başbakan Erdoğan'ın vatandaşın soyunu sorguladığını belirten Kılıçdaroğlu, "Recep Bey camdan konuşmadığı zaman soy sop konuşmaya başladı. Vatandaşın soyu sopu mu sorulur. Yarın AB'ye gireceksin. Biri sana kendi halkının soyunu sopunu mu sorguluyorsun diye sorsa, yüzün kızarmayacak mı? Recep Bey'e bir tavsiyemiz var. Bundan sonra miting alanına çıkarken bir yanına pergel, bir yanına cetvel koysun, katılanların kafatasını ölçsün. Hoşgeldin Hitler. Geçmişte CHP'ye oy vermeyenler olabilir. Bundan sonra beraberiz. Türkiye'nin geleceği için mücadele edeceğiz. Anayasaya evet denirse Recep Bey, hayır denirse Türkiye kurtulacak. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır."

Mitingden sonra vatandaşlara karanfil atan Kılıçdaroğlu'na İl Başkanı Zafer Gönenç ve CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, çiçek verdi, Denizlispor atkısı taktı.

Kılıçdaroğlu, mitingin ardından Denizli'den karayoluyla Ankara'ya dönmek üzere İzmir'e hareket etti. Kılaçdaroğlu'nun bulunduğu parti otobüsüne Denizli polisi, Aydın il sınırına kadar korumalık yaparken, il sınırında Aydın ekibinin olmadığı öğrenildi. Denizli polisi telsiz irtibatıyla Aydın emniyetiyle iletişim kurdu ve görevlendirme yazısının olmadığı bildirildi. Denizli ve Aydın polisinin telsiz iletişimiyle Aydın'dan koruma ekibi Denizli'ye doğru yola çıktı. Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu parti otobüsü ise koruma ekibini beklemeden yola devam etti.

Osman Nuri BOYACI- Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN- DENİZLİ- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Bakmadan Geçme

'Fenerbahçe şampiyon olacak' diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

"Fenerbahçe şampiyon olacak" diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title