Haberler

Ramazanı Gözetleme Kulesinde Geçiriyorlar

Köyceğiz Orman İşletme Şefliği Ölemez Yangın Gözetleme Kulesi'nde gözetleme görevi yapan karı koca, 970 rakımlı kulede iftar vaktini haber merkezinden gelen telsiz anonsuyla öğreniyor.

Köyceğiz'de yaklaşık 970 metre rakımdaki Ölemez Yangın Gözetleme Kulesi'nde görevli işçiler, iftar vaktini haber merkezinden gelen telsiz anonsuyla öğrenip oruçlarını açıyor.

Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kulede günün 24 saati esasına göre orman yangınlarına karşı gözetleme görevi yapan personel, zor koşullarda hizmet verirken dini vecibelerini yerine getirmeyi ihmal etmiyor. 30 yıldır Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğünde çalışan ve 20 yıldır da kuleci olarak görev yapan Mustafa Özcan, eşi ve çocuklarıyla ramazan ayını 970 metre yükseklikteki Ölemez Yangın Gözetleme Kulesi'nde geçiriyor.

Zaman zaman sıcaklığın 7-8 derece olduğu bölgede soba ateşiyle ısınarak iftar vaktini bekleyen aile, telsizden yapılan anonsla oruçlarını açıyor.

Eşi Durdu Özcan'nın da 16 yıldır kendisiyle kuleci olarak çalıştığını belirten Mustafa Özcan, karı-koca iş bölümü içinde hem görevlerini yaptıklarını hem de ramazan ayını yaşadıklarını söyledi.

Eşiyle kuleci olarak dürbünle gözetleme yapan Mustafa Özcan, geniş bir alana hakim olduklarını, olası bir yangın durumunda kendilerine önemli iş düştüğünü kaydetti.

Özcan, orman işçilerinin zor koşullara rağmen görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Kule görevlileri olarak 24 saat esasına göre bölgelerimizi yangına karşı korumak için gözetleme yapıyoruz. Olası bir dumanı telsizle haber veriyoruz. Burada  metrelerce yükseklikte, vatandaşların sıcaktan bunaldığı yaz aylarında soba ateşiyle ısınarak iftar yaparak farklı bir duygu yaşıyoruz."

Özcan, kule etrafında yaptıkları bahçeden sebze ihtiyaçlarını karşıladıklarını, besledikleri tavuklar sayesinde de yumurta elde ettiklerini ifade etti. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Özcan Köyceğiz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title