Haberler

Ramazan Sokağı Farklı Bir Atmosfer Yaşatıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bu sene Ramazan ayında düzenlediği etkinlikler vatandaşlara farklı bir atmosfer yaşatıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin bu sene Ramazan ayında düzenlediği etkinlikler vatandaşlara farklı bir atmosfer yaşatıyor.

Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen ve tarihi Gaziantep Kalesi'nin yanı başında ziyaretçi akınına uğrayan 'Ramazan Sokağı', camilerde iftar çadırları, ilçelerde etkinlikler ile Gazianteplilere farklı bir Ramazan ayı yaşatan Büyükşehir Belediyesi, eski Ramazanları şehrin geneline yaymaya çalıştı.

Gaziantep Kalesi'nin yanında tarih sokakğı adeta bayram yerine çeviren esnaf standları ve buraya alış veriş yapmaya gelen vatandaşlar, alışa gelmişin dışında bir manzara ile karşılaşıyorlar.

Bu sene Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in ön görüsüyle farklı bir atmosferde Ramazan etkinliği yaşandığını ifade eden stand sahipleri, hem Ramazan ayının ruhunu yaşadıklarını hem de satış yaptıklarını aktarıyorlar.

Ramazan Sokağı'nda Gaziantep'e özgü ürünlerin yanı sıra yöresel eşyalar ve iftariyelikler sizi adeta sokağa bağımlı kılıyor. İsteyenin tiyatro gösterisi izlediği sokakta, isteyen çay ve kahvesini içiyor, isteyen de ailesi ile birlikte dondurma keyfi yaşıyor. Yufkalarla gözlemelerin yapıldığı Ramazan Sokağı'nda çocuklar da unutulmamış. Çocuklar için piyes ve yöresel oyunların oynandığı alanlarda bulunuyor.

Gaziantep'e özgü süs eşyacısından kebapçısına, meyancısından tatlıcısına, el işi yapımından bakır eşyacısına bir çok ürünlerin satıldığı Ramazan Sokağı'nda, iftardan sonra Karagöz-Hacivat ile orta oyunları da sergileniyor.

Bu sene Gazianteplilerin farklı bir atmosferde Ramazan ayı geçirmelerini amaçladıklarını ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "İstedik ki bu sene vatandaşlarımız farklı mekanlarda farklı etkinliklerle o eski Ramazan ayının ruhunu yaşasınlar. Az da olsa o ruhu yaşatmaya gayret gösterdik. Geleneksel mahalle iftarları adı altında hergün farklı bir mahallenin camisinde vatandaşlarımızı iftar sofralarında buluşturduk. Bu sene ilk kez 'Ramazan Sokağı' düzenledik ve vatandaşlarımız burada iftardan sahura kadar hem eğlendiler hem de alış veriş yaptılar. Yine bu sene ilk kez etkinliklerimizi ilçelere taşıdık ve buradaki vatandaşlarımızın da Ramazan etkinliğini yaşamasını sağladık" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatma Şahin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title