Haberler

Ramazan Bayramı Kutlanıyor

Hatay Valisi Ercan Topaca, Suriyelilerle bayramlaşmak üzere, Yayladağı ilçesinde, Suriyeli Türkmenlerin kaldığı YİBO çadır kentini ziyaret etti.

Hatay Valisi Ercan Topaca, Suriyelilerle bayramlaşmak üzere, Yayladağı ilçesinde, Suriyeli Türkmenlerin kaldığı YİBO çadır kentini ziyaret etti.

Kamp girişinde Yayladağı Kaymakamı Alpaslan Altınşık, kamp idarecileri ve Türkmenler tarafından karşılanan Topaca, alanda bekleyen Suriyelilerle tokalaşarak bayramlarını kutladı.

Çadır kent sokaklarında gezip, kamp sakinleriyle bayramlaşan Topaca'ya, Suriyeli çocuklar, İstiklal Marşı'nı okuyup, Türkçe şarkılar söyledi.

Çocuklarla bir süre sohbet eden Topaca, onlara bayram harçlığı dağıttı.

Daha sonra, çadır kent kütüphanesinde kamp idarecileri ve çadır kent temsilcileriyle bir araya gelen Topaca, burada çadır kent hakkında bilgi alarak, sorunları dinledi.

Topaca, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, bayram dolayısıyla, yaklaşık 3 bin kişinin yaşadığı Türkmen çadır kentini ziyaret ederek, kamp temsilcileriyle bir toplantı yaptıklarını söyledi.

Bu vesileyle kampın işleyişiyle ilgili öneriler alıp değerlendirmeler yaptıklarını anlatan Topaca, "Çocukların Türkçe biliyor olmaları itibariyle diğer kamplara göre daha iyi diyalog kurduklarını görüyoruz. Türkçe bilmelerinden dolayı devlet okullarına kayıt imkanlarının olduğunu biliyoruz ve bu yönde çalışmalar var. Önümüzdeki yıldan itibaren bütün kamplarda ve Türkiye'de yaşayan Suriyeli çocukların devlet okullarına kayıt imkanı geliyor. Tabi bu çocukların daha kaliteli bir eğitime kavuşmaları ve Türkiye'deki eğitim sistemine entegrasyonu konusunda önemli bir gelişme olacak" ifadelerini kullandı.

Bunun dışında AFAD'la birlikte yapılan prefabrike okullar olduğunun altını çizen Topaca, bu okulların sayısını arttırdıklarını, çocukların Türkiye'de kaldığı sürede eğitimden kopmamaları için her türlü tedbiri aldıklarını vurguladı.

Topaca, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Temennimiz, Türkiye'de bulunan Suriyeli kardeşlerimizin, barış sağlandıktan sonra bir an önce, kendi ülkelerine dönmeleri. Burada kaldıkları sürece, devletimizin bütün imkanlarını seferber ederek onları rahat ettirmeye çalışıyoruz. Çocukların, eğitim, sağlık ve her türlü sosyal ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Kamp hayatı bu işlerin biraz daha kolay olduğu bir sistem. Dışarıda kendi imkanlarıyla kalan Suriyelilerin, daha zor şartlarda olduğunu da biliyoruz. Bunlarla ilgili de çeşitli sivil toplum kuruşlarıyla birlikte yardım faaliyetlerimiz var. Onları kendimizden ayrı görmüyoruz. Türk vatandaşlarımıza ne tür imkan sağlıyorsak onlara da aynı imkanı sağlamaya çalışıyoruz.

Tüm vatandaşlarımızın ve Türkiye'deki misafirlerimizin bayramlarını tebrik ediyorum. Bayramın, hayır, uğur ve barış getirmesini temenni ediyorum."

Topaca'ya çadır kent ziyaretinde, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, 2. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Mehmet Ali Tuna, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan ile bazı kurum müdürleri de eşlik etti.

Kaynak: AA / Yerel

Ercan Topaca Yayladağı Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title