Haberler

Ramazan Bayramı Kutlanıyor

ERZURUM/ Ağrı Valiliği tarafından, vatandaşlara kentte yüzyıllardır devam ettirilen, küskünleri barıştırıldığı safraların vazgeçilmezi halise yemeği ikram edildi.

ERZURUM/ Ağrı Valiliği tarafından, vatandaşlara kentte yüzyıllardır devam ettirilen, küskünleri barıştırıldığı safraların vazgeçilmezi  halise yemeği ikram edildi.

Ağrı Valisi Musa Işın, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, İl Jandarma Alay Komutanı İlker Temel ile Ramazan Bayramı dolayısıyla sevgi evleri, huzurevi, il jandarma komutanlığı ve emniyet müdürlüğünü ziyaret etti.

Cuma namazının ardından Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen törene katılan Işın ile beraberindekiler, vatandaşların bayramını kutladı. Valilik tarafından, katılımcılara Ağrı'nın yöresel lezzetleri arasında yer alan ve bayram yemeği olarak bilinen halise ikram edildi.

Ağrı'da yüzyıllardır bayramlarda verilen, küskünlerin barıştırdığı, beraberliği sağladığına inanılan halise yemeğine, vatandaşlar ilgi gösterdi.

Erzurum

Erzurum Öğretmenevi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine, AK Parti Erzurum milletvekilleri Zehra Taşkesenlioğlu ve İbrahim Aydemir, Vali Vekili Haktan Gökçekuyu, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ile öteki yetkililer katıldı.

Protokol üyeleri, kamu kurum müdürleri, polis ve askeri erkanın bayramını kutladı.

Törende, katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Ardahan

Ardahan'da, tarihi kongre binasında düzenlenen bayramlaşma programına, Vali Ahmet Deniz, HDP Ardahan Milletvekili Taşkın Aktaş, ?25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Türkiye'nin Duşanbe Büyükelçisi Öztürk Yılmaz ve kamu kurum müdürleri katıldı.

Vali Deniz, burada yaptığı konuşmada, bayramı bayram gibi yaşamak istediklerini belirterek, "İnsanları ortak duygu ve düşüncelerde buluşturan, toplumsal birlik ve beraberliğimizi güçlü kılan, kırgınlıkları sona erdirerek hoşgörü ve paylaşımcılığın güzelliklerini bizlere yaşatan bir Ramazan Bayramı'na daha erişmenin mutluluğu içerisindeyiz. İnşallah her günümüz böyle olur" dedi.

Büyükelçi Yılmaz da Ardahan'da olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, "Kızım Zeynep ile birlikte bugün memleketimiz Ardahan'da olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü burası benim memleketim, yakınlarım ve akrabalarım var. Onları gördük, ziyaret ettik. Bayram içinde bayram oldu bizim için" diye konuştu.

Protokol, daha sonra bazı gazi ve şehit yakınlarını evinde ziyaret etti.

Kars

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde de Ramazan Bayramı dolayısıyla törenler düzenlendi. Çocuklar, yaşlıları evlerinde ziyaret ederek, bayramını kutladı. İnönü Mahallesi'nde oğlunun yanında yaşayan 6 çocuk ve 17 torun sahibi 94 yaşındaki Temel Yavuz da çocukların elini öpmeye gelmesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Bayramlarda eski heyecan kalmadığını dile getiren Yavuz, "Biz çocukluğumuzda bayramlara günler öncesinden hazırlanır, bayram sabahını sabırsızlıkla beklerdik. Bayram günü büyüklerimizi ziyaret  ederek, harçlık ve şeker alırdık. Şimdi bu gibi şeyler fazla yok" dedi.

- Bitlis

Bitlis'te Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenlendi.

Vali Orhan Öztürk, öğretmenevindeki törende, katılımcılarla tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı. Öztürk, nice güzel bayramlara kavuşma dileğinde bulundu.

Bayramlaşma törenine, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Halil Şen, kurum amirleri, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

Muş

Muş'ta Ramazan Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Vali Vedat Büyükersoy, öğretmenevi bahçesinde düzenlenen törende, hep birlikte Ramazan Bayramı'na bir kez daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Bayramların, sevginin, muhabbetin, bağlılığın paylaşıldığı, zirveye çıktığı günler olduğunu ifade eden Büyükersoy, şunları kaydetti:

"Bayramlarda kırgınlıklar, öfkeler, kinler bir tarafa atılır. Zaten Müslüman, kin, nefret ve öfke tutamaz. Kin, nefret ve öfkeyi yüreğinde yaşayanlar dünyadayken cehennemi yaşamaya başlarlar. Onun için Allah bizi bunlardan muhafaza etsin. Selam, 'Bana güvenebilirsin, benden sana zarar gelmez' demektir. Aslında bizim unuttuğumuz, kaybettiğimiz selamlaşmayı yurtdışına gittiğimizde özellikle Avrupa'da, Amerika'da görürsünüz. İnsanlar tanısa da tanımasa da bir birlerine selam verirler. Aslında bu bize ait olan bir meziyetti ama biz maalesef buz meziyetimizi terk ettik, unuttuk."

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ve Belediye Başkanı Feyat Asya da birer konuşma yaparak vatandaşların bayramını kutladı.

Törenin ardından, Muş Belediye Başkanlığı, Muş Devlet Hastanesi, İl Emniyet Müdürlü, İl Jandarma Komutanlığı, Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü ve şehit Geçici Köy Koruyucusu Mehmet Selim Yalçın'ın ailesi ziyaret edildi.

Van

Van'da da Vali İbrahim Taşyapan, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Şişli Öğretmenevi'nde düzenlenen bayramlaşma programına katılan Vali Taşyapan, davetlilerle tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı.

Programa AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Jandarma Asayiş Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü. Prof. Dr. Peyami Battal, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Ramazan Bayramı Ağrı Valiliği Ak Parti Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
title