Haberler

Ramazan Ayında İsraf Uyarısı

Güncelleme:

Diva-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Şube Başkanı Mehmet Naci Özay, iftar ve sahur sofralarında israftan kaçınılması gerektiğini söyledi.

Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Diva-Sen) Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Şube Başkanı Mehmet Naci Özay, iftar ve sahur sofralarında israftan kaçınılması gerektiğini bildirdi.

Özay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan ayında vatandaşların davranışlarında ölçülü olması ve ihtiyaç sahiplerini hatırlamasının israftan kaçınılmasında önemli rol oynadığını söyledi.

"Yiyiniz içiniz, fakat israf etmeyiniz. Çünkü Allah israf edenleri sevmez" Hadis-i Şerifi'nin önemine değinen Özay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ramazan ayında oruç tutmak, sadece imsak ile sahur vakitleri arasında aç kalmakla sınırlı değildir. Bizler, bu mübarek ayın her anında her davranışımızda ölçülü davranmalı ve israftan mutlaka kaçınmalıyız. Maalesef bugün tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekmeğin çöpe atıldığını görmek, bizleri derinden üzmektedir. Bu nedenle ihtiyaç sahibi aileleri de göz önünde bulundurmalı, israf etmek yerine onlara elimizden geldiğince yardım etmeliyiz."

Özay, Ramazan ayının hakkıyla geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Bülent Ersoy Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title