Haberler

PYD Lideri Müslim: Fırat'ın Batısına Koalisyonsuz Geçmeyeceğiz

Güncelleme:

PYD lideri Salih Müslim, YPG güçlerinin büyük bölümünün, ABD öncülüğündeki koalisyonun koordinasyonu olmadan Fırat'ın batısına geçmeyeceğini duyurdu.

PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin lideri Salih Müslim, YPG güçlerinin büyük bölümünün, IŞİD'e karşı mücadele eden ABD öncülüğündeki koalisyonun koordinasyonu olmadan Türkiye'nin 'kırmızı çizgisi' olan Fırat'ın batısına geçmeyeceğini söyledi.

"EN BÜYÜK ENDİŞEM TÜRKİYE'NİN SAVAŞA KATILMASI"

Amerika'nın Sesi'ne açıklamalarda bulunan Salih Müslim, en büyük endişesinin Türkiye'nin savaşa katılması olduğunu kaydetti.

"KÜRT GÜÇLER ÇATIŞMALARA DAHİL DEĞİL"

Suriye'nin kuzeyinde şiddetlenen savaşın Kürt bölgelerinde değil, bunlara yakın yerlerde olduğunu söyleyen Müslim, Kürt güçlerin çatışmalara dahil olmadığını, ancak YPG'nin bazı Arap müttefiklerinin El Nusra ile savaştığını söyledi.

"TÜRK BİRLİKLERİ KÜRT BÖLGELERİNE SALDIRABİLİR"

Salih Müslim, "Türk birlikleri ya da Suriye'deki militan gruplar arasındaki müttefikleri gelecekte sorun yaratabilir ve Kürt bölgelerine saldırabilirler" diye konuştu.

ABD İLE TÜRKİYE ARASINDA RESTLEŞME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD'e karşı YPG ile işbirliği yapan ABD'nin, Türkiye ile YPG arasında bir tercih yapması gerektiğini söylemiş, ancak Washington'dan art arda bunun tersi yönde açıklamalar gelmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Salih Müslim Suriye Dha Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir?
500

Yorumlar (31)

LondonMobil-ANDROID:

yalnız kurt sen savaşmak istiyorsun al tufegini git buraya yazacağına Suriye orada sen daha evini süpüremiyorsun kimi nereye suphruyorsun sen öyle

0
0
yanıtYanıtla
ampulMobil-ANDROID:

ayidan evrim geçirmiş ökuz insanligin yuz karasi

0
0
yanıtYanıtla
ŞahiMobil-IOS:

Bu mario da yeni çıktı ortadoğuda maşallah oyuncak çok çıkıyor emperyalistlerin oyuncağı ne olacak hain adam

0
0
yanıtYanıtla
Yalnız Kurt Mobil-ANDROID:

girelim şuraya alalım neden olmasın savaşa gelmeyen namertt Rusya girdi bizde girelim supurupppp Akdeniz e dokelim

0
0
yanıtYanıtla
true Mobil-ANDROID:

tipe bak mal turkiye nasıl giricek rusya varken bunlarda siyası zeka sıfır anca kebap yerler

0
0
yanıtYanıtla
20 milyon Kürd varMobil-ANDROID:

tcde 20 milyon kürd aslani var.. aya bak gunese yildiza bak biz variz... pir hizirin izniyle pir seyit rizanin torunlariyiz

0
0
yanıtYanıtla
TÜRKMobil-ANDROID:

girelim suriyeye ypg yide pkk ıyıda alayına saplayalım

0
0
yanıtYanıtla
elaMobil-ANDROID:

firatmi hi anladim me me me dimmmi)))

0
0
yanıtYanıtla
tripotMobil-ANDROID:

musul kerkuge uzanmaya sebebimiz varken girelim

0
0
yanıtYanıtla
rahatMobil-ANDROID:

zamani gelince firatin batisinami girersiniz tersimi olur bilinmez yahudi usaklari bekleyin .sabrin sahibi sabredenlerledir hicmi sizde beyin yok

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title