Haberler

Putin Erdoğan'ı Uyarmış: Amerikalılar Orayı Kürtlere Vermeyi Planlıyor!

Güncelleme:

Hükümete yakınlığıyla bilinen yazar Abdulkadir Selvi, Antalya'da düzenlenen G-20 Zirvesi'nde Putin ile Erdoğan arasında geçen kritik görüşmeyi köşesine taşıdı.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Antalya'da düzenlenen G-20 Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşmesinde Rusya Başkanı Putin'in Suriye'deki Cerablus bölgesine ilişkin olarak, "Amerikalılar orayı Kürtlere vermeyi planlıyor" dediğini iddia etti.

Selvi, ABD'nin koalisyondan farklı bir ajandası olduğunu da iddia ederek "Biz başından beri Suriye'nin parçalanmasına karşı çıktık, toprak bütünlüğünü savunduk. Türkiye ile Rusya tam olarak anlaşmasa da Türkiye, Rusya ve İran'ın oluşturacağı güç birliği, Suriye'nin bölünmesi planını engelleyebilir. Bu durumda Esad'la ilgili itirazlarımızı sürdüreceğiz ama görünen o ki, Suriye'nin bölünmemesi daha önce geliyor" diye yazdı.

Abdulkadir Selvi'nin bugünkü 'Dış politikaya rötuş' başlıklı köşe yazısı şöyle:

"DOSTLARI ÇOĞALT DÜŞMANLARI AZALT"

"Binali Yıldırım hükümeti kurulduktan sonra, dış politikada bir değişim yaşanıyor. Binali Bey, 'Dostları çoğaltıp düşmanları azaltmak' olarak formül etmişti bunu. Numan Kurtulmuş da 'Mutlaka bir değişikliğe gidilmesi zaruri görünüyor' diye konuştu. Görülen o ki sadece Başbakan değişmedi. Yeni hükümetle birlikte dış politikada bir revizyona ve restorasyona gidiliyor. Numan Kurtulmuş'un, 'Ruslarla ilişkilerin düzelmesini istiyorum' sözleri yeni sürecin ipuçlarını veriyordu.

Ülke çıkarları söz konusu olunca, kurulmaz denilen ittifakların kurulduğu, "olmaz olmaz" diye bir şeyin olmadığı günleri yaşıyoruz.

Dış politikadaki değişiklikleri anlamak için kulak kabarttım. Yeni sürecin ruhunu yansıtan değerlendirmeleri paylaşmak istiyorum.

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkiler düzeldikçe, Türkiye-Rusya ilişkileri bundan olumlu etkilenmeye başladı.

SURİYE ÜZERİNDEN BAŞKA İTTİFAKLAR

Suriye üzerinden bozulan ittifaklar yine Suriye üzerinden başka ittifakları gerekli kılıyor.

ABD, Irak'ın kuzeyinde Talabani ve Barzani ile gerçekleştirdiği Kürt oluşumunu, Suriye'de PYD ile yapıyor. ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde Kürt bölgesi oluşturma çabası Suriye'nin parçalanacağı anlamını taşıyor.

Rusya ile ilişkilerimizin iyi olduğu dönemde Putin, G-20 Zirvesi için bulunduğu Antalya'ya gelmişti. Erdoğan-Putin görüşmesinde masaya yayılan harita üzerinden, "Büyük Cerablus Operasyonu"na ilşkin bilgi verilirken Putin, "Amerikalılar orayı Kürtlere vermeyi planlıyor" demişti.

Ankara uzun bir süredir, ABD'nin, Türkiye'nin de içinde yer aldığı koalisyon güçlerinden farklı olarak Rusya ve PYD ile ayrı ajanda yürüttüğü kanaatinde.

TÜRKİYE - RUSYA - İRAN GÜÇ BİRLİĞİ

Biz başından beri Suriye'nin parçalanmasına karşı çıktık, toprak bütünlüğünü savunduk.

Rusya ve İran, Suriye'de rejimin güçlenmesini ama sonuç itibariyle Suriye'nin bütünlüğünü savunuyor.

Türkiye ile Rusya tam olarak anlaşmasa da Türkiye, Rusya ve İran'ın oluşturacağı güç birliği, Suriye'nin bölünmesi planını engelleyebilir.

Bu durumda Esad'la ilgili itirazlarımızı sürdüreceğiz ama görünen o ki, Suriye'nin bölünmemesi daha önce geliyor."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Suriye Rusya İran Güncel Haberler

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title