Haberler

Profesörden Ücretsiz Muayene

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ekrem Aktaş hastalarını ücretsiz muayene etmeye başladı.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ekrem Aktaş hastalarını ücretsiz muayene etmeye başladı. Muayene odasının kapısına cep telefonu numarasını yazan ve 'muayene ücretsizdir' yazısı asan Prof. Dr. Aktaş, "Özellikle il dışından gelen hastaların kapıda beklemesi ve günler sonra randevu verilmesi beni üzdüğü için bu uygulamayı başlattım" dedi.

Özel muayenesi bulunmayan, mesaisinin tümünü öğrencilerine ve hastalarına adayan 59 yaşındaki Prof. Dr. Ekrem Aktaş, 1985 yılından bu yana Erciyes Üniversitesinde görev yaptığını, öğretim üyelerinin bulunduğu bloğun ikinci katındaki muayenesinin kapısına 'muayene ücretsizdir' yazısı asmasına gördüğü bazı olumsuzlukların yol açtığını belirtti. Prof. Dr. Aktaş şöyle konuştu:

"Halka hizmet hakka hizmet mantığıyla, tüm garibanlara, fakir fukaraya hizmet için muayene ücreti almıyorum. Devletin bana verdiği parayı yeterli buluyorum. Çocukluğumuzda su, karpuz, kavun, simit ve sakız satarak buralara geldim. Oğlum da, kızım da benim gibi doktorluk mesleğini seçti. Beni okutan ve bu günlere gelmemi sağlayan devletime olan borcumu böyle ödüyorum. Bazı hastalara bize gelen tanıtım amaçlı ilaçlardan da vererek tedavilerine yardımcı oluyorum. Günde ortalama 40 ile 80 arasında hasta muayene ediyorum. Bazı meslektaşlarım tam gün yasasından ve muayenehanelerin kapatılmasından rahatsız oldular ama benim böyle bir kaygım bulunmuyor. Kent dışından örneğin Niğde'den, Nevşehir'den Kırşehir'den gelen hastaların burada beklemeleri, birkaç gün veya hafta sonrasına gün verilmesi beni çok etkiledi. "

BABASI ARAYIP KUTLAMIŞ

Ankara'da bulunan 88 yaşındaki işçi emeklisi babasının ve yakınlarının yaptığı bu uygulamayı destekleyip, kendisini kutladıklarını anlatan Prof. Dr. Ekrem Aktaş, "Babam Kazım Aktaş, bu uygulamam kendisine iletilince çok sevinmiş. Beni arayıp tebrik etti. Biz 5 erkek kardeşiz. Onlar da mutlu oldular. Özel muayeneler dışında kapım sürekli açık. Cep telefonum da kapımın üzerinde yazılı. Kim ulaşmak isterse arayıp bulsun" diye konuştu.

OE, DÖ - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title